El CIS de desembre manté el PSOE com a primera força amb els mateixos suports que el 10N

PP, Vox i Podem tenen un resultat similar a les eleccions passades, mentre que Ciutadans cau del 6,79% al 5,6%.

Votacions en una imatge d'arxiu
Votacions en una imatge d'arxiu

El baròmetre de desembre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), el primer amb estimació de vot des de les eleccions generals, manté el mapa electoral dels comicis del 10 de novembre, encara que amplia en un punt l’avantatge del PSOE, que puja tres dècimes.

El PSOE seria primera força amb el 28,3%, tres dècimes més que el seu resultat del 10N, amb un avantatge de 8,3 punts respecte del PP, al qual se li calcula un suport del 20%, huit dècimes més que en les eleccions, segons el CIS de desembre, que s’ha publicat aquest dijous.

Els resultats són molt semblants als de les eleccions generals. Així, el segueixen Vox, amb el 15,2% en intenció de vot, i és la tercera força amb una dècima més, i Unides Podem, amb el 12,8%, igual que en les eleccions anteriors.

Ciutadans és l’única força que cau en el CIS de desembre respecte a les eleccions generals, en passar del 6,79% dels vots al 5,6% en intenció de vot.

Per blocs, el CIS dona la victòria a l’esquerra (PSOE, Unides Podem i Més País) amb un suport del 43,4% enfront del 40,8% que sumen el PP, Vox i Ciutadans.

També et pot interessar

stats