Les cinc universitats públiques valencianes impulsaran una càtedra de Nova Transició Verda

El Consell autoritza la signatura d'un conveni amb els centres perquè col·laboren en el procés de transició energètica, ecològica i de model.

Una imatge d'arxiu de bicicletes
Una imatge d'arxiu de bicicletes

Les cinc universitats públiques valencianes i la Generalitat obriran un espai de col·laboració per a treballar per un futur sostenible. El Consell ha anunciat aquest divendres l'acord de signar un conveni de quatre anys de durada inicial amb la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universidad Miguel Hernández d'Elx per a la creació d'una càtedra de Nova Transició Verda.

La Generalitat ha explicat en una nota que la càtedra pretén “desenvolupar activitats d'investigació, docents i de difusió sobre estratègies i polítiques públiques en matèria de transició ecològica justa i lluita contra el canvi climàtic en el marc del concepte d'hàbitat urbà”.

La càtedra se centrarà en l'elaboració d'informes, organització de trobades, concursos, exposicions o tallers dels quals es derivarà informació que farà servir després el Consell a l'hora de prendre decisions. A partir del treball d'aquestes institucions es podran generar sinergies que permeten avanços en disseny, innovació, aplicació i avaluació de polítiques transversals i estructures institucionals en l'àmbit de la transició ecològica, amb una perspectiva de justícia social i igualtat de gènere, i que avanços es transferiran a la societat per a garantir el benestar i el futur de la ciutadania valenciana.

També et pot interessar

stats