Els cinc presos electes demanen al Suprem la llibertat per a exercir com a parlamentaris

Les defenses dels acusats en el juí del 'procés' presenten un escrit sol·licitant que es revoque la seua presó provisional.

Imatge d'arxiu del juí del procés, que se celebra al Tribunal Suprem
Imatge d'arxiu del juí del procés, que se celebra al Tribunal Suprem / Efe

Les defenses dels acusats en el judici del procés Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han presentat aquest dimecres un escrit en el Tribunal Suprem sol·licitant que es revoque la seua presó provisional i els pose en llibertat provisional per a poder exercir com a diputats.

Així ho reclamen els advocats dels cinc acusats, que van resultar elegits en les passades eleccions del 28 d'abril, i pocs dies abans que el 21 de maig es constituïsquen les Corts. Consideren que la seua llibertat és fonamental perquè els seus defensats puguen exercir els seus drets polítics, no solament per a jurar o prometre el càrrec en aquesta jornada, sinó per a exercir-lo plenament al llarg de la legislatura.

En concret, l'escrit de la defensa de Sànchez, Turull i Rull demana al Suprem que sol·licite el suplicatori dels seus defensats al Congrés dels Diputats i que alce la mesura cautelar de presó provisional que hi ha contra els seus defensats que ja són parlamentaris electes. En el mateix sentit, s'argumenta en l'altre document presentat per la defensa de Junqueras i Romeva, que han sigut elegits com a diputat i senador, respectivament.

També sol·liciten les defenses que se suspenga el juí mentre el Congrés dona permís per a continuar procedint penalment contra ells.

També et pot interessar