Cifuentes es desmarca del presumpte finançament irregular del PP madrileny

L’expresidenta madrilenya ha dit que no tenia competències en matèria de finançament de les campanyes del partit.

Cristina Cifuentes, poc abans de declarar a l'Audiència Nacional
Cristina Cifuentes, poc abans de declarar a l'Audiència Nacional / Javier Lizón (Efe)

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes s'ha desmarcat davant el jutge del cas Púnica del presumpte finançament irregular del PP madrileny. Així, ha indicat que mai va saber res de l'existència d'una caixa B en el partit.

En la compareixença en qualitat d'imputada, Cifuentes ha dit que no tenia competències en matèria de finançament de les campanyes del partit. D'aquesta forma, ha apuntat que mai va tocar diners i que no va saber de cap reunió amb empresaris que, suposadament, van afavorir al partit.

"Si alguna cosa vaig fer mentre vaig presidir el PP de Madrid i mentre vaig ser presidenta de la Comunitat de Madrid és lluitar de manera implacable contra la corrupció", ha afirmat l'expresidenta madrilenya.

A més, ha defensat la legalitat de diversos contractes que l'Assemblea de Madrid va adjudicar al grup de l'empresari Arturo Fernández, i que el jutge sospita estaven falsejats a canvi de les seues aportacions a les arques del PP de Madrid. Així, ha assegurat que els informes tècnics estaven en orde, i que la decisió la van prendre 14 persones "per unanimitat", de les quals la meitat eren polítics i l'altra meitat, tècnics. Així mateix, ha assenyalat que no li consta que l'empresari fera donacions al partit.

També et pot interessar