Chaves recorre contra la sentència dels ERO per infracció de preceptes constitucionals

L'expresident andalús i exdirigent del PSOE està condemnat a nou anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació.

L'expresident de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, i el seu advocat, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, i el seu advocat, en una imatge d'arxiu / Jesús Prieto (Europa Press)

L'expresident de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves ha anunciat a l'Audiència Provincial de Sevilla que recorrerà davant del Tribunal Suprem contra la sentència de la peça política dels ERO perquè, en la seua opinió, "infringeix diversos preceptes constitucionals i lleis".

La secció primera de l'Audiència va condemnar el passat 19 de novembre Chaves a nou anys d'inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació en el cas dels ERO en considerar que era "plenament conscient de la palesa il·legalitat dels fets jutjats, en els quals va participar".

La defensa de Chaves considera que la sentència "no és ajustada a dret, així com greument perjudicial" per a l'exdirigent del PSOE, i explica que formularà el recurs per "infracció de precepte constitucional i infracció de llei".

Chaves afirma que la sentència ha "vulnerat" els seus drets

Quant als preceptes constitucionals, l'advocat de l'expresident indica que la sentència ha "vulnerat" els seus drets a la presumpció d'innocència, a un procés amb totes les garanties i a la tutela judicial efectiva.

També fonamentarà el seu recurs davant el Suprem en un "error en l'apreciació de la prova", per a això remet a diverses actes de consells de govern de la Junta d'Andalusia en els quals es van aprovar els pressupostos de la comunitat entre 2002 i 2009 o a expedients del programa de control a empreses sotmeses a control financer per part de l'executiu autonòmic.

Respecte a la infracció de llei, el representant de Chaves assenyala que el tribunal va aplicar indegudament els articles referits al delicte de prevaricació i relatius a les competències i facultats del president de la Junta en relació amb la Llei de pressupostos.

També et pot interessar

stats