EL CGPJ investiga si la Generalitat de Catalunya va accedir indegudament a ordinadors de jutges

El govern català ho nega i assegura que el missatge aparegut és l'acceptació de l'actualització dels termes d'ús de les TIC.

EL CGPJ investiga si la Generalitat de Catalunya va accedir indegudament a ordinadors de jutges
EL CGPJ investiga si la Generalitat de Catalunya va accedir indegudament a ordinadors de jutges

El Consell General del Poder Judicial ha decidit investigar si la Generalitat de Catalunya ha accedit de forma indeguda a tractaments jurisdiccionals en els jutjats i tribunals per a fer activitats d’inspecció, control o seguiment no previstes en la llei.

Segons informa el CGPJ, la Comissió Permanent ha pres aquesta decisió després que diversos jutges comunicaren que en els seus ordinadors havia aparegut un missatge de la Secretaria d’Administració i Funció Pública de la Generalitat en què els informava de la possibilitat d’accés als seus equips per a dur a terme tasques de “control i seguiment”.

A més, perquè els jutges pogueren superar aquesta pantalla i accedir als seus equips havien de fer clic una pestanya de “confirmació de lectura” després d’un missatge que incloïa una “manifestació expressa” del coneixement dels termes i condicions de la instrucció. 

El CGPJ, òrgan responsable de la protecció de dades en els tractaments jurisdiccionals, ha instat la Generalitat perquè suspenga provisionalment “tota activitat d’inspecció, control o seguiment sobre tractaments jurisdiccionals” i perquè, en el termini de 15 dies, informe de manera detallada de tots els accessos que s’hagen dut a terme en jutjats i tribunals de Catalunya.

En aquest sentit, ha acordat obrir diligències informatives per a investigar possibles accessos indeguts a tractaments jurisdiccionals per a activitats que no estiguen previstes en la Llei orgànica del poder judicial. 

El govern català nega un accés indegut 

La Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, que encapçala Jordi Puigneró, ha negat que hagen produït accessos indeguts en els ordinadors d'alguns jutges per part de la Generalitat.

Fonts del departament han lamentat que s'haja fet pública la investigació sense donar-los l'oportunitat d'aclarir el que ha ocorregut.

Des de la Conselleria, asseguren que el missatge de la Generalitat que ha aparegut en les pantalles d'alguns jutges és l'acceptació de l'actualització dels termes d'ús de les tecnologies de la informació i comunicació de l'administració de la Generalitat de Catalunya.

També et pot interessar

stats