El CGPJ demana mesura a Iglesias i que no s’use políticament la justícia

El vicepresident del govern espanyol va dir que els tribunals europeus han humiliat els espanyols en el ‘procés’.

El CGPJ demana mesura a Iglesias i que no s’use políticament la justícia
El CGPJ demana mesura a Iglesias i que no s’use políticament la justícia

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha criticat aquest dimecres unes declaracions del vicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias, que dimarts va dir que els tribunals europeus han humiliat als espanyols en el jui del procés, i ha demanat que no s’use políticament la justícia.

Es tracta de la primera topada pública del poder judicial amb el nou govern de coalició de Pedro Sánchez, just un dia abans que s’examine la proposta de nomenar fiscal general de l’Estat a l’exministra de Justícia Dolores Delgado.

La declaració, firmada pel president del CGPJ i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, respon a unes declaracions d’Iglesias en una entrevista en Antena 3, en la qual assegurava que “el que ha ocorregut és que molts tribunals europeus han llevat la raó als nostres jutges”, un fet que considera “una humiliació per a l’Estat espanyol”.

El líder d’Unides Podem també va defensar la proposta de Pedro Sánchez per a nomenar Dolores Delgado fiscal general de l’Estat i ha demanat que se li done una oportunitat. Va dir que “tots els jutges i tots els fiscals tenen la seua ideologia”, i que l’important és “que no posen aquesta ideologia per damunt del dret”.

Joaquim Bosch veu una "certa sobreactuació" del CGPJ

Joaquim Bosch, col·laborador del 20h NTC, ha assenyalat que constata una "certa sobreactuació" del CGPJ en aquesta resposta. "No és que no puga ser opinable, sinó que ha anat molt més enllà que altres vegades", ha dit al mateix temps que diu que no troba "precedents que cite d'una manera tan concreta qui considera que ha qüestionat la separació de poders".

Així mateix, creu que hi ha una clara contradicció entre el que ha dit el Suprem i la justícia europea. "Hi ha hagut una desautorització del Tribunal de Justícia de la Unió Europeu" quan va dir que Junqueras havia de prendre possessió del seu escó. Bosch també reconeix que Pablo Iglesias "podria haver-se limitat a constatar aquesta diferència i no a utilitzar adjectius innecessaris".

També et pot interessar

stats