El CGPJ convoca un ple extraordinari per a analitzar la reforma del PSOE i Podem

La proposta ha rebut dures crítiques de l'oposició i de les associacions de jutges.

El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes
El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes / À Punt NTC

El president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha convocat per al dimecres 28 d'octubre un ple extraordinari de l'òrgan de govern dels jutges per a examinar la polèmica reforma de la institució que proposen el PSOE i Podem.

Segons informa el CGPJ aquest dilluns, set dels vint vocals han sol·licitat la convocatòria urgent del ple extraordinari i, d'acord amb ells, Lesmes ha resolt organitzar la reunió per al 28.

La proposició del PSOE i Podem, que proposa rebaixar la majoria parlamentària necessària per a triar a dotze dels vint vocals, ha rebut dures crítiques de l'oposició i també de les principals associacions de jutges, que temen una major politització de l'òrgan.

El govern ha defés la necessitat de prendre mesures per a sortejar la negativa del PP a negociar la renovació del CGPJ, que al desembre complirà dos anys en funcions, però, en comptes de presentar un projecte de llei, van ser els grups parlamentaris del PSOE i de Podem els que van registrar la reforma de la llei en el Congrés.

Una via amb la qual no és necessari que els òrgans consultius, com el CGPJ mateix o el Consell d'Estat, emeten un informe sobre el text, una omissió que també han denunciat des del PP i des de les associacions professionals.

Amb aquest ple extraordinari el Consell podrà examinar la proposició de llei registrada en el Congrés pels socialistes i la formació morada, que encara no han iniciat la tramitació parlamentària.

Per a contrarestar-la, el PP ha presentat aquest dilluns la seua pròpia iniciativa, en la qual proposa que siguen els jutges els qui trien la majoria del CGPJ, aspiració de totes les associacions judicials, que des de fa anys reclamen que se'ls deixe triar directament els seus dotze representants en el Consell.

També et pot interessar

stats