César Sánchez es desmarca de les opinions de Morant

L’alcalde de Bussot se sent ‘‘perseguit, assetjat i coaccionat’’ i afirma que no es callarà mai.

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez i el vicepresident tercer, Alejandro Morant
El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez i el vicepresident tercer, Alejandro Morant / Europa Press

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha confirmat que el PP no expedientarà el seu vicepresident tercer i alcalde de Bussot, Alejando Morant, per un comentari en un post de Facebook en què compara l’ambient que es viu al Congrés amb ‘‘l’ambient previ a la Guerra Civil’’.

César Sánchez ha defensat el dret de Morant a expressar ‘‘lliurement’’ la seua visió per a interpretar la realitat ‘‘en una situació política d’incertesa i crispació’’. No obstant això, ha volgut deixar clar que aquestes declaracions ‘‘no representen ni al PP ni a la institució provincial’’, sinó que es tracta d’opinions personals de Morant.

Per la seua banda, Alejandro Morant, també ha emmarcat les seues manifestacions en la llibertat d’expressió i ha al·legat que se sent ‘‘perseguit, assetjat i coaccionat’’ cada vegada que escriu sobre qüestions d’actualitat en els seus perfils de xarxes socials. De totes maneres ha deixat clar que no el callaran ‘‘mai’’ ni ‘‘ningú’’.

Morant ha explicat que amb el qualificatiu ‘‘merda de democràcia’’ feia referència a la suposada escopinyada d’un diputat d’ERC contra el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, al Congrés i que, al seu parer, suposa que l’actual democràcia espanyola no és ‘‘ni neta ni real’’. També ha indicat que l’afirmació en què apuntava al fet que la situació política actual s’assembla a la de 1936 ‘‘és un corrent’’ i ha posat com a exemple un documental en el qual, segons ha indicat, se subratlla que ‘‘la situació de convivència, crispació i tensió en els anys previs a la Guerra Civil, és similar a l’actual’’.

No és la primera vegada que Alejandro Morant es veu en aquesta situació. En el mes d’agost, la direcció provincial del seu partit el va amonestar per demanar, també en el seu mur de Facebook, ‘‘deportacions massives d’immigrants’’.

També et pot interessar

stats