César Sánchez creu que elevar el llindar mínim del transvasament Tajo-Segura seria una "victòria" de Page sobre Puig

El president de Castella-la Manxa demana "valentia" per a canviar la política de gestió de l'aigua.

César Sánchez creu que elevar el llindar mínim del transvasament Tajo-Segura seria una \"victòria\" de Page sobre Puig
César Sánchez creu que elevar el llindar mínim del transvasament Tajo-Segura seria una "victòria" de Page sobre Puig

El president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez, consideraria una "victòria" del president de Castella-la Manxa, Emilio García-Page, sobre el president de la Generalitat, Ximo Puig, si finalment s'eleva el llindar mínim per a transvasar del riu Tajo al Segura. 

Sánchez s'ha referit a un suposat esborrany del Ministeri d'Agricultura en què es planteja incrementar el cabal ecològic del Tajo de 400 a 600 hectòmetres cúbics, a partir del qual es podrien autoritzar les transferències d'aigua. 

Sánchez ha manifestat que la Diputació d'Alacant està "cansada" que s'imposen "els interessos" del Partit Socialista manxec sobre les necessitats dels agricultors del sud de la Comunitat Valenciana, i que es faça "amb la connivència de Puig, qui no vol problemes amb els companys de partit". 

Page demana "valentia" per a posar fi al transvasament

Per la seua banda, el president de Castella-la Manxa ha demanat "valentia" per a canviar l'actual política de transvasaments d'aigua, ja que considera el Tajo-Segura una "cicatriu que assenyala la penosa gestió de l'aigua".

"Confie en l'actual govern d'Espanya i que, amb intel·ligència, puga canviar les coses", ha afirmat. Page ha assegurat, a més, que seguirà "espentant cap a una sensibilitat ecologista de la qual presumeix el govern". 

La CHS avisa: “Les regles del joc són les que són”

Davant la polèmica, el president de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS), Mario Urrea, considera “legítimes” les reivindicacions sobre el transvasament del Tajo-Segura de cada comunitat autònoma, però ha advertit que “la planificació del Govern d’Espanya és la que és” i que “les regles de joc són les que són”.

També et pot interessar

stats