El cervell financer d'Emarsa apunta a més implicats en el blanqueig de 700.000 euros

Jorge Ignacio Roca Samper, el qual va reconéixer el blanqueig de diners negres, ha arribat a un pacte amb la Fiscalia.

Jorge Ignacio Roca Samper ha arribat a un pacte amb la Fiscalia
Jorge Ignacio Roca Samper ha arribat a un pacte amb la Fiscalia / À Punt NTC

L'empresari Jorge Ignacio Roca Samper, la persona considerada com el cervell financer de la trama de corrupció sobre Emarsa reconeix que va blanquejar 700.000 euros provinents de l'empresa que gestionava la depuradora de Pinedo, però apunta ara a més implicats.

"Aquests 700.000 euros me'ls enviava Emarsa a mi. No  negue que haja treballat amb Emarsa i que haja fet mil coses amb Emarsa. Però no només he fet jo coses amb ells. Els milions que han eixit d'Emarsa han generat 28 milions de blanqueig", ha explicat davant els periodistes abans d'entrar al tribunal, davant el qual ja va confessar els fets el passat sis de juny.

En la sessió d'aquest dijous els inspectors de l'Agència Tributària han ratificat els informes que l'incriminen. També han testificat executius dels dos bancs d'Andorra a través dels quals es va fer la presumpta maniobra de blanqueig. Després d'aquestes proves pericials el juí podria quedar vist per a sentència.

Samper, que va estar fugir de la justícia 4 anys i que ja va ser condemnat a 6 anys per desviar 23 milions de l'empresa, ha acceptat una pacte amb la fiscalia en aquesta peça separada del cas Emarsa, en la qual s'enfronta a 5 anys més de presó.

També han reconegut el blanqueig l'empresari Vicente Gil i els dos fills, els altres tres acusats en aquesta causa, però neguen que es tracte de diners procedents d'Emarsa. 

També et pot interessar

stats