Centenars de persones tornen als carrers per a exigir unes pensions dignes

Deu ciutats de la Comunitat Valenciana celebren mobilitzacions per a reivindicar que les seues prestacions es revaloritzen amb l'IPC.

Pensionistes es manifesten a la plaça de l'Ajuntament de València

Centenars de persones han tornat a eixir al carrer per a reclamar unes pensions dignes. Les mobilitzacions, convocades a tot el país, també s'han celebrat en 10 ciutats de la nostra comunitat.

Els pensionistes consideren que el pacte entre el Govern espanyol i el PNB perquè els pròxims dos anys les pensions pugen en el mateix percentatge que ho faça l'IPC és només una batalla guanyada, però han avisat que la guerra continuarà fins que no es garantisquen les pensions del futur.

Es tracta de la quarta onada de manifestacions i reivindiquen mesures com l'equiparació de la pensió mínima al salari mínim interprofessional perquè les pensions mínimes se situen en 1.080 euros. A més, han exigit la derogació de les reformes del 2011 i 2013.

"La reivindicació més important de hui és la revalorització de les pensions segons l'IPC real i la derogació del factor de sostenibilitat", ha indicat Vicent Maurí, d'Intersindical Valenciana. Per la seua banda, Carmen Pérez, del col·lectiu Iaioflautes València ha insistit que encara hi ha moltes reivindicacions que no s'han aconseguit, com l'augment de la pensió mínima. "Amb 600 o 400 euros, que és el que cobra molta gent, no es pot viure", ha afegit.

A la Comunitat Valenciana s'han celebrat mobilitzacions a València, Alacant, Benidorm, Elx, Torrevella, Alcoi, Bocairent, Elda, Ibi i Sant Vicent del Raspeig.

A València s'han sentit crits contra el govern i contra la seua intenció de reformar el sistema de pensions, mentre que a Alacant, els pensionistes han rebut amb xiulits el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que es trobava allí en un acte organitzat pel Partit Popular.

També et pot interessar

stats