Centenars de marroquins intenten entrar a Melilla de matinada

Algunes desenes han aconseguit botar la doble tanca que separa la ciutat fronterera del Marroc

Desplegament de l'exèrcit en la tanca de Melilla en una imatge d'arxiu
Desplegament de l'exèrcit a la tanca de Melilla en una imatge d'arxiu / Francisco García Guerrero (Efe)

Centenars de marroquins han botat la nit de dijous i la matinada de divendres la doble tanca que separa Melilla del Marroc. Es tracta de la primera vegada que un grup tan nombrós de marroquins intenta accedir d'aquesta manera a Melilla, un modus operandi que fins ara era usat sobretot per subsaharians.

Les allaus s'han anat produint en diversos grups nombrosos per diferents punts del perímetre fronterer, especialment per la zona que abasta des de Farhana a Mariguari, així com a la zona de Barrio, on van topar amb la presència de l'exèrcit, que per primera nit realitzava tasques de vigilància ala tanca, juntament amb la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Policia Local.

La delegació del govern, durant la matinada, no ha donat xifres oficials de quantes persones han aconseguit passar-hi, però desenes ho han aconseguit, si bé es desconeix si han sigut retornades al seu país.

L'exèrcit espanyol s'ha desplegat la nit de dijous a divendres al control de la frontera de Melilla amb el Marroc per a fer front a la pressió migratòria després de la crisi sorgida arran de l'entrada de 10.000 marroquins a Ceuta des del dilluns i de 80 a Melilla. Per la seua banda, les forces de seguretat marroquines han col·laborat a rebutjar els migrants en la majoria dels casos.

També et pot interessar