Celebren els 40 anys de l’aprovació de la Constitució al Congrés i el Senat

El govern espanyol organitza un acte de lectura pública de la carta magna.

Europa Press
Europa Press

Aquest dimecres, 31 d’octubre, es compleixen 40 anys de l’aprovació de la Constitució Espanyola per les Corts en sessions plenàries del Congrés dels Diputats i del Senat. Després, la carta magna va ser ratificada en referèndum el 6 de desembre del 1978.

El dictamen de la Comissió Mitxa sobre el projecte de Constitució va ser sotmés a votació nominal i pública de cada cambra en dues sessions plenàries que van tindre lloc aquest dia i es va aprovar al Congrés dels Diputats i al Senat.

D’aquesta manera, el 3 de novembre es va convocar el referèndum per a aprovar el projecte de Constitució, que va acabar celebrant-se el 6 de desembre següent. La carta magna va ser aprovada pel 87,78% dels votants, cosa que representava el 58,97% del cens electoral.

Per a celebrar aquesta data significativa, aquest dimecres el govern espanyol organitza un acte de lectura pública de la Constitució, en què participaran el rei Felip VI, que llegirà el preàmbul de la carta magna i la princesa d’Astúries, Elionor, que en la seua primera intervenció pública llegirà l’article 1, que enumera els valors de l'estat de dret, constata que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol i estableix que la forma política de l'estat espanyol és la monarquia parlamentària.

En l'acte de lectura, els següents que participaran seran el president del govern espanyol, Pedro Sánchez; la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor; el president del Senat, Pío García-Escudero; el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i la vicepresidenta de l’executiu espanyol, Carmen Calvo.

Entre altres, també hi assistiran els “pares de la Constitució” José Pedro Pérez-Llorca, Miquel Roca Junyent i Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón.

També et pot interessar

stats