Podem celebra la decisió de la justícia belga sobre Valtònyc i el PP critica que siga un ‘‘fugit’’

El PSOE manifesta el seu respecte a les decisions judicials.

La portaveu adjunta de Podem al Parlament de les Illes Balears, Laura Camargo, i l'eurodiputat del PP, Esteban González Pons, en imatges d'arxiu
La portaveu adjunta de Podem al Parlament de les Illes Balears, Laura Camargo, i l'eurodiputat del PP, Esteban González Pons, en imatges d'arxiu / Europa Press

La decisió del jutjat de primera instància de Gant de negar l’extradició a Espanya del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut artísticament com a Valtònyc, ja ha desencadenat les primeres reaccions.

La portaveu adjunta de Podem al Parlament de les Illes Balears, Laura Camargo, ha celebrat la resolució i considera que Bèlgica se situa ‘‘clarament més prop de la llibertat d’expressió’’ que Espanya.

Des del PP, el portaveu en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha criticat que Bèlgica es convertisca en un ‘‘santuari per als fugits’’ de la justícia espanyola. La portaveu dels populars a la cambra legislativa balear, Margalida Prohens, ha manifestat respecte per la justícia i ha recordat que el procediment està encara obert i ha instat la justícia espanyola a continuar defenent el seu punt de vista.

La fiscalia belga ja ha anunciat que apel·larà contra la decisió del jutge que ha rebutjat lliurar a Espanya el raper, condemnat per l’Audiència Nacional a tres anys i mig de presó.

En nom del PSOE, la presidenta de les Balears, Francina Armengol, ha insistit que respecten les decisions judicials i els tribunals, ‘‘també els de Brussel·les’’.

També et pot interessar

stats