Se celebra la comissió bilateral entre la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol

La delegació catalana està presidida per Ernest Maragall, i l’espanyola, per Meritxell Batet.

Meritxell Batet i Ernest Maragall en una reunió prèvia
Meritxell Batet i Ernest Maragall en una reunió prèvia / JP Gandul (Efe)

El govern espanyol i la Generalitat de Catalunya participen en una comissió bilateral aquest dimecres a Barcelona. Es tracta de la primera reunió des de l’any 2011 i ha sigut qualificada per la vicepresidenta i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, com un fet normal que s’havia convertit en anormal, en referència al diàleg entre ambdues administracions,

Des del govern català, han manifestat l’interés a tractar la situació de drets i llibertats dels polítics catalans presos, així com del dret a decidir. Per la seua part, la comissió està presidida pel conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, i està integrada pel vicepresident de la Generalitat catalana, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Elsa Artadi; la secretària general d’Acció Exterior, Mercè Salvat, i el delegat del govern català a Madrid, Ferran Mascarell.

Per part del govern de Sánchez, segons han explicat, la intenció és que la reunió servisca per a normalitzar la situació institucional entre l’executiu català i el central i per a recuperar les relacions. La delegació està presidida per la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, i en formaran part els secretaris d’estat de Política Territorial, Ignacio Sánchez Amor; d’Hisenda, Inés María Bardón; d’Infraestructures, Pedro Saura, i de Relacions amb les Corts, José Antonio Montilla.

També et pot interessar

stats