Celaá rebaixarà a 5 la nota per a accedir a les beques universitàries

Educació instaurarà un any de pràctiques tutelades per als nous professors i eliminarà les quanties variables en les ajudes.

La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, en la comissió d'educació i FP del Congrés
La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, en la comissió d'educació i FP del Congrés / Óscar Cañas (Europa Press)

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, realitzarà una “profunda reforma” del sistema estatal de beques que porta en vigor des de 2012, amb mesures com la reducció a 5 de la nota d'accés a aquestes ajudes i l'eliminació de les quanties variables que va posar en marxa el ministre del PP José Ignacio Wert, fet que va generar moltes crítiques entre la comunitat educativa. 

Així ho ha assegurat la ministra en la compareixença davant la comissió d'educació del Congrés, en què ha explicat les línies de treball del departament que encapçala per a aquesta legislatura. En la seua intervenció, ha explicat que el treball es realitzarà “de manera consensuada amb la comunitat educativa” i amb “l'objectiu primordial d'assegurar la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació".

El sistema de beques aprovat pel PP el 2012 va dividir les ajudes en dues parts: una fixa (un mínim de 1.600 euros per a cada estudiant) i una variable (que va des dels 60 fins als 1.500 euros per alumne). Aquesta última depén del les notes obtingudes i de la seua renda familiar, entre altres factors, i també depén del pressupost que queda després de repartir la part fixa.

Dins de les mesures que recull aquesta reforma, també està la intenció que aquestes ajudes siguen compatibles amb la vida laboral i, així, "reduir l'abandó".

Un any de pràctiques tutelades per a nous professors 

Els nous professors tindran un any de pràctiques tutelades abans d'exercir. Aquesta és una altra de les mesures que ha anunciat aquest dijous Celáa, que ha argumentat que, d'aquesta manera, els nous docents s'incorporaran a la seua faena “amb les garanties d'una supervisió adequada”.

Un altre propòsit anunciat és el de crear un institut de desenvolupament curricular que, en cooperació amb les comunitats autònomes, actualitze de manera permanent les matèries incloses en el currículum educatiu.

També ha destacat que presentarà un projecte de llei de formació professional (FP) que articule tant la relativa al sistema educatiu com l'encaminada a l'ocupació.

També et pot interessar

stats