Celaá insta a no mesclar “les llengües cooficials amb les ideologies”

La ministra assegura que hi haurà un pacte per l'educació i que no hi ha cap atac contra la concertada.

La ministra Isabel Celaá, durant la seua compareixença en la Comisió d'Educació i Formació Professional
La ministra Isabel Celaá, durant la seua compareixença en la Comisió d'Educació i Formació Professional / Kiko Huesca (Efe)

La reversió de les retallades, la reforma de la LOMQE i l'impuls de les beques i la Formació Professional han sigut els eixos que ha presentat la ministra Isabel Celaá en la comissió d'educació, en què s'han reiterat les al·lusions de la resta de formacions polítiques sobre el pacte educatiu.

Celaá ha assegurat que el govern espanyol “sí que desitja” que aquest acord es produïsca, però que no sap si serà possible, i ha instat a no barrejar les llengües “amb les ideologies", al mateix temps que ha reconegut que respectar l'Estat és “respectar les seues llengües” i que l'Estat de les autonomies reconeix les particularitats com a riquesa.

ERC, PdeCAT i PNB han demanat que les competències educatives tornen a les autonomies, i han coincidit en rebutjar les polítiques de l'anterior etapa amb la LOMQE. El PP, per la seua banda, ha qualificat les mesures com “oportunistes” i dirigides a acontentar als socis nacionalistes “per a mantenir-se en el govern”.

A més, la ministra ha reiterat que Espanya necessita el pacte per l'educació i ha dit que per això el govern central treballa plantejant propostes “per a construir acords cada dia”, i ha convidat el PP a participar en la proposta de la reforma educativa.

Passar el batxillerat amb una assignatura suspesa o reduir el pes de la religió com a oferta en l'ensenyament són algunes de les mesures que ja contempla aquesta nova proposta, el que, per al PP significarà una aposta de la “mediocritat enfront de l'excel·lència, de l'opacitat enfront de la transparència i de l'intervencionisme enfront de la llibertat”.

Celaá nega un atac a la concertada

La ministra d'educació ha assegurat que l'executiu no fa cap “atac frontal” a l'educació concertada però ha advertit que no consentirà el “mercadeig" amb els centres educatius.

En aquest sentit, Celaá ha insistit que combatrà aquells centres que tracten de diversificar un negoci a través de la compravenda i d'aconseguir fons públics.

També et pot interessar

stats