Celaá insta a limitar a l’àmbit judicial la sentència sobre Oriol Junqueras

La portaveu del govern ha qüestionat als qui pretenen “canalitzar els problemes polítics a través de la justícia o a l’inrevés”.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres / J.J. Guillén (Efe)

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha subratllat aquest divendres que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que avala la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha de ser analitzada exclusivament en l’àmbit de la justícia. D’aquesta manera, Celaá insisteix a deslligar la sentència de la investidura, i remarca que des del govern en funcions continuen amb les conversacions en l’àmbit polític. 

Celaá ha qüestionat en la roda de premsa posterior a la reunió dels divendres del Consell de Ministres als qui pretenen “canalitzar els problemes polítics a través de la justícia o a l’inrevés”, la qual cosa ha admés que constitueix un obstacle per a desbloquejar el país i investir a Pedro Sánchez

Ha insistit que la decisió del tribunal europeu pertany a l’àmbit de la conversa entre tribunals i ha recalcat que l’Estat de dret se sustenta sobre la separació de poders, que “és clau per a mantindre l’edifici de la convivència”.

Celaá ha insistit a més a responsabilitzar al PP i Cs del bloqueig, ja que seria suficient que tots dos partits s’abstingueren en la investidura de Sánchez i seguiren “l’exemple” del que va fer el PSOE amb el PP el 2016. No obstant això, ha subratllat que Sánchez manté el seu objectiu de tindre un govern com més prompte millor i que el PSOE segueix amb les converses amb la resta de forces polítiques.

També et pot interessar

stats