Celaá informa el Congrés sobre la reforma de la Lomqe

La ministra d’Educació no ha concretat encara si derogarà la llei o modificarà alguns dels seus articles.

Celaá durant la seua compareixença al Congrés
Celaá durant la seua compareixença al Congrés / Ballesteros (Efe)

La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, compareix aquest dimecres en el Congrés dels Diputats a petició del Partit Popular, Units Podemos i Ciutadans per a informar sobre la reforma de la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe).

Fins al moment el ministeri no ha concretat encara si derogarà la llei o modificarà alguns dels seus articles.

La compareixença de Celaá en la Comissió d'Educació i Formació Professional del Congrés serà la tercera des que va assumir la cartera. En la seua primera compareixença, el passat 11 de juliol, Celaá va anunciar que derogaria de forma “urgent” diversos articles de la Lomqe aprovada pel PP.

La ministra va descartar aleshores la derogació total de la llei i va anunciar modificacions puntuals, com eliminar la possibilitat que l'assignatura de Religió “computara a efectes acadèmics” o derogar el controvertit article 109.2 que Celaá considera “un eufemisme que pot propiciar que l'escola pública puga considerar-se subsidiària de la concertada”.

Divendres passat, Celaá va afirmar que no descarta una derogació completa de la Lomqe amb la modificació que prepara actualment el govern espanyol, i l'esborrany del qual inclou “90 articles intervinguts” de la també coneguda com a llei Wert.

“Ja veurem el que queda al final, si és tota la Lomqe la que es deroga o solament uns articles, això és una qüestió de formulació final”, va dir Celaá en la roda de premsa posterior del passat Consell de Ministres.

També et pot interessar

stats