Cebrián, sobre la sentència del Pla Hidrològic del Tajo: “Buscarem la compatibilitat amb els interessos dels usuaris"

La consellera assenyala en 'Les notícies del matí' que es defendrà la zona regable d’Alacant i es treballarà per un ús responsable de l’aigua.

Cebrián, sobre la sentència del Pla Hidrològic del Tajo: “Buscarem la compatibilitat amb els interessos dels usuaris\"
Cebrián, sobre la sentència del Pla Hidrològic del Tajo: “Buscarem la compatibilitat amb els interessos dels usuaris"

Cal fer una anàlisi detinguda de la situació i veure com es pot actuar davant la nova conjuntura. Són les paraules de la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, que en Les notícies del matí ha assenyalat que s’aplicarà la sentència de manera que siga els més favorable per als llauradors valencians.

“Buscarem la compatibilitat amb els interessos dels usuaris i les usuàries”, ha indicat la consellera, que també ha afirmat que de moment no s’ha posat en contacte amb la ministra de Transició Energètica i Canvi Climàtic, Teresa Ribera, perquè primer cal fer-ne l’anàlisi. “La postura de la Generalitat és clara: defendre la zona regable d’Alacant i treballar per un ús responsable de l’aigua”.

Una sentència que obri un futur incert per als regants alacantins

L'Alt Tribunal va anul·lat fa pocs dies alguns articles del Pla Hidrològic del Tajo per no fixar cabals ecològics a Aranjuez, Toledo i Talavera de la Reina. La sentència, emesa el passat 11 de març, resolia el recurs contra el vigent Pla Hidrològic de la Conca del Tajo aprovat pel reial decret 1/2016.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, que s'ha reunit hui amb Cebrián per a estudiar la sentència, va demanar al conéixer-se la resolució “prudència” i “el compliment de la llei” perquè “no hi ha cap element que diga que el transvasament Tajo-Segura haja de tancar-se”. Abans, el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page havia exigit a les autoritats mediambientals europees la paralització dels transvasaments.

També et pot interessar

stats