CC i NC valoren l'interés del PSOE en Canàries però no negociaran fins que ERC decidisca

José Miguel Barragán i Román Rodríguez s'han reunit amb Lastra per a abordar un possible suport a la investidura de Sánchez.

La portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, en una imatge d'arxiu
La portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, en una imatge d'arxiu / Ballesteros (Efe).

Coalició Canària (CC) i Nova Canàries (NC) han saludat l'interés mostrat per la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, per l'agenda canària, encara que han recalcat que no començaran a negociar sobre els assumptes inclosos en la mateixa fins que es desbloquege la investidura de Pedro Sánchez, que depén en gran manera de la posició que adopte Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Així ho han posat de manifest els líders de CC, José Miguel Barragán, i de NC, Román Rodríguez, després de la reunió que han mantingut aquest dilluns amb Lastra.

Tant CC com NC han explicat que han trobat interés en el PSOE per a continuar les converses amb totes dues formacions, però abans de començar qualsevol classe de negociació creuen que és necessari concretar quin paper jugarà ERC, que és, segons Barragán, "la pedra angular" per a saber si els altres poden aportar alguna cosa a l'acord de PSOE i Unides Podem. En aquest sentit, ha revelat que la número dos del PSOE els ha transmés que les converses amb Esquerra Republicana van "a bon ritme" i que poden concloure "en positiu".

També et pot interessar

stats