La causa sobre el finançament del PSPV a Madrid, declarada complexa

Mata assegura que en la causa no figura "ningú del PSPV" i que el termini d'instrucció s'ha ampliat perquè no han arribat uns certificats.

Mata assegura que en la causa no figura "ningú del PSPV" i que el termini d'instrucció s'ha ampliat perquè no han arribat uns certificats
Mata assegura que en la causa no figura "ningú del PSPV" i que el termini d'instrucció s'ha ampliat perquè no han arribat uns certificats / I. Caballer (Europa Press)

El jutjat d'instrucció 24 de Madrid ha declarat complexa la instrucció sobre el possible finançament irregular del PSPV a través de contractes del Ministeri d'Habitatge amb l'agència de comunicació Crespo Gomar. Per això, el termini d’instrucció s'amplia a díhuit mesos.

La fiscalia va sol·licitar el passat 6 d'agost que la causa es declarara complexa, fet que implica ampliar a díhuit mesos el termini per a les diligències d'instrucció.

La magistrada va acceptar la petició per "les especials característiques dels fets punibles, el nombre d'investigats, així com el resultat de diligències ja acordades, que fan previsible que la causa no puga concloure's en el termini de sis mesos".

El PP diu que la causa "no està clara ni ha acabat"

Eva Ortiz ha indicat en els corredors de Les Corts que l'ampliació de la investigació significa que, enfront del que el PSPV i el Bloc sostenien que era "una cortina de fum", continuaran investigant els contractes del ministeri de Beatriz Corredor durant la presidència de Zapatero. 

En aquest sentit, Ortiz ha asseverat que la causa "no està clara ni ha acabat", i ha destacat que el PP està personat en totes les causes. La secretària general del PP valencià, a més, ha assegurat que demanaran més documentació i que declaren més persones. 

Ortiz ha recordat que la causa està oberta en jutjats de Madrid, Gandia i Benidorm arran de denúncies del PP sobre el suposat finançament irregular del PSPV i el Bloc.

Mata diu que no hi ha "ningú del PSPV"

El subsecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha assegurat que en aquesta causa sobre el finançament del partit no figura "ningú del PSPV", i que el termini d'instrucció s'ha ampliat perquè "no han arribat" uns papers que el jutjat va demanar al govern de Rajoy. D'aquesta manera, "l'única alternativa" en complir-se els sis mesos d'instrucció és declarar la causa complexa.

El síndic del PSPV ha recordat que el govern del PP va modificar la llei per a "poder-se carregar tots els casos de corrupció", i va limitar a sis mesos el temps d'instrucció.

Finalment, ha explicat que, dels dos jutjats de Madrid que investiguen aquest assumpte, un ja ha arxivat la causa en la qual hi havia "alguna militant del PSPV". L’altre jutjat, en canvi, analitza els contractes d'Habitatge en una causa en què no figura "ningú del PSPV"

També et pot interessar

stats