Vox tria els candidats a les alcaldies de València i Alacant

A València es presentarà el catedràtic de Dret Civil Juan Manuel Badena Carpio, i a Alacant l'advocada Carmen Robledillo Sánchez 

Juan Manuel Badena Carpio i Carmen Robledillo Sánchez
Juan Manuel Badena Carpio i Carmen Robledillo Sánchez / Efe/LinkedIn

El comité executiu nacional de Vox ha nomenat el catedràtic de Dret Civil Juan Manuel Bádenas Carpio candidat de la formació a l’alcaldia de València en les pròximes eleccions municipals, que tindran lloc el 28 de maig. 

Natural de València, Bádenas (1965) és llicenciat i doctor en Dret, ha sigut magistrat suplent de les audiències provincials de València i Castelló i professor convidat en diverses universitats dels Estats Units i Europa. A més, va ser rector de la Universitat Internacional de València. Està afiliat al partit president per Santiago Abascal des del 2018.

Segons ha informat Vox en un comunicat, Bádenas està especialitzat en matèries de responsabilitat civil i mercantil, constitució d’entitats, gestió i modernització d’àrees industrials, distribució comercial, arbitratge nacional i internacional, mediació, representació legal-voluntària o dret civil valencià, entre altres àrees jurídiques. 

Per la seua banda, l'advocada Carmen Robledillo Sánchez ha sigut elegida candidata de Vox a l'alcaldia d'Alacant i l'actual portaveu, Mario Ortolá, serà el número dos de la llista.

Segons ha informat el partit, el seu Comité Executiu Nacional ha apostat per Robledillo Sánchez per a disputar l'alcaldia amb la resta de partits. Nascuda a Jaén el 1972, viu des dels cinc mesos a Alacant, està casada amb un oficial de la Policia Nacional i té una filla de 18 anys.

És llicenciada en Dret per la Universitat d'Alacant i advocada adscrita al torn d'ofici en la secció Penal, de Menors i Família, a més d'administradora concursal. Des de juliol del 2011 exerceix les funcions d'advocada en un despatx propi i també ha sigut sòcia directora del despatx de Bufete Bueno y Asociados SC. És membre de la junta directiva de l'Agrupació de Joves Advocats de l'Il·lustre Col·legi Provincial de l'Advocacia d'Alacant (ICALI), on va ser presidenta del 2003 al 2005, i és integrant activa de les festes de les Fogueres, ja que des de la seua infantesa ha estat vinculada a la foguera Florida Portazgo, barri on s'ha criat i continua vivint.

També et pot interessar

stats