Catalunya i l’exhumació de Franco monopolitzen la precampanya

A una setmana perquè comence la campanya electoral, Sánchez, Echenique i Abascal han visitat la Comunitat Valenciana.

Catalunya i l’exhumació de Franco monopolitzen la precampanya
Catalunya i l’exhumació de Franco monopolitzen la precampanya

Quan falta una setmana perquè comence la campanya electoral, Catalunya i l’exhumació de Franco monopolitzen els discursos polítics. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, el president de VOX, Santiago Abascal, i el secretari d’acció de govern de Podem, Pablo Echenique, han visitat aquest divendres la Comunitat Valenciana. 

Sánchez reivindica un govern progressista i estable 

En un acte a Elda, al Vinalopó Mitjà, Sánchez ha tornat a defendre la decisió de traure les restes del dictador en aquest moment. Així mateix, ha reiterat que Torra ha d’establir un diàleg a Catalunya abans d’obrir una línia de diàleg amb La Moncloa.

Sánchez ha reivindicat un govern progressista i estable davant del “menú indigest de la dreta que ofereix corrupció d’aperitiu, retallades de primer plat i, per a les postres, una aliança amb la ultradreta”.

Echenique advoca per continuar apostant per les polítiques socials

Echenique ha estat a Alacant i València en dos actes amb simpatitzants. El secretari d’acció de govern de Podem ha assegurat que cada vegada hi ha més símptomes de desacceleració econòmica, i que la campanya política s’hauria de centrar en com el pròxim govern d’Espanya afrontarà una possible nova recessió.

Així mateix, ha dit que és necessari un Unides Podem fort després del 10 de novembre per a continuar apostant per les polítiques socials.

Abascal diu que l’“emergència electoral” de Sánchez és “profanadora”

A Castelló, Abascal ha arribat entre crits de president, envoltat de banderes espanyoles i els aplaudiments dels vora 2.000 assistents en un acte obert a militants i simpatitzants. El líder de Vox ha afirmat aquest divendres que per a Sánchez, “l’emergència electoral és profanadora”, perquè “en un moment de desafiament a la unitat nacional, el més important per a ell és traure a un mort de la tomba”.

Així mateix, ha assenyalat que el que va ocórrer dijous, en referència a l’exhumació de Franco, “no es fa a ningú, ni a Franco, ni a la Pasionaria, ni a un separatista”.

D’altra banda, precisament davant del recinte on ha tingut lloc l’acte, s’ha desplegat una pancarta antifeixista gegant amb el lema “Davant del vostre odi, el nostre amor”.

@BAFCastello

També et pot interessar

stats