Catalunya, del 21D al 14F: tres anys d'intensitat política

Fem un repàs del que ha marcat la política catalana des de les últimes eleccions el 2017 fins a la convocatòria actual.

VÍDEO | Catalunya, del 21D al 14F: tres anys d'intensitat política

El 21 de desembre del 2017, Ciutadans guanyà les eleccions després de l'aplicació del 155, però es quedà a 32 escons de la majoria absoluta i sense possibilitat de governar amb l'ajuda de socialistes ni populars. Així, l'independentisme, com passava des del 2012, tornava a guanyar el pols electoral i aplicava la seua majoria per a formar govern.

Junts per Catalunya s'imposava a Esquerra Republicana, però Puigdemont no podia ser investit com a president perquè es trobava a Brussel·les reclamat per la justícia espanyola. Va ser el començament d'una legislatura en què la política catalana ha viscut molts capítols fins a arribar a aquestes eleccions del 14F.

Catalunya encara així unes eleccions atípiques enmig de la tercera onada de la pandèmia del coronavirus, amb un elevat nombre d’indecisos i un augment imprevisible de l’abstenció. Les enquestes han presentat un tauler polític molt fragmentat i deixen la porta oberta al fet que cap partit assolisca la majoria absoluta. La clau serà, una vegada més, l'acord al qual arribaran els diferents partits per a formar el govern que marcarà el rumb de Catalunya.

També et pot interessar

stats