Catalá: "No tinc cap altra il·lusió política en aquest moment que ser alcaldessa de València"

La responsable del PP a la ciutat de València lamenta la passivitat de Joan Ribó en la gestió de la pandèmia.

Catalá: "No tinc cap altra il·lusió política en aquest moment que ser alcaldessa de València"
Catalá: "No tinc cap altra il·lusió política en aquest moment que ser alcaldessa de València"

La presidenta del PP de València i diputada a les Corts, María José Catalá, ha deixat clar a Les notícies del matí que encapçalarà encantada, si el seu partit li dona suport, la llista municipal per a les pròximes eleccions. "No tinc cap altra il·lusió política en aquest moment que ser alcaldessa de València", ha remarcat. Catalá ha dit no saber si l'actual alcalde, Joan Ribó, seguirà i ha apuntat la probabilitat que Compromís presente Mónica Oltra, actual vicepresidenta del Consell.

Durant l'entrevista, Catalá ha lamentat la deriva de la pandèmia a la ciutat. Catalá no entén la postura "passiva" de l'alcalde de València, Joan Ribó, i creu que l'Ajuntament hauria d’haver pres mesures com ara una intensificació de la desinfecció dels carrers, demanar un reforçament de l'atenció primària o oferir espais públics per a fer PCR i evitar cues a l'exterior d'alguns centres de salut.

Catalá ha valorat, per contra, que el president del Consell, Ximo Puig, ha estat present durant la pandèmia. En qualsevol cas ha parlat de descoordinació i divergències de criteri dins del Botànic. La responsable popular ha dit que està d'acord amb les restriccions, però ha lamentat que s'haja demonitzat el sector de l'oci nocturn.

La responsable del PP s'ha mostrat crítica amb els alcaldes socialistes de la província d'Alacant que s'han vacunat assegurant que sobraven dosis, argument que ha considerat insultant. I ha afegit que en un dels casos d'un regidor vacunat del PP, es tracta d'un infermer d'un centre públic. En el segon cas, sobre l'alcalde de la Nucia, ha admés no conéixer bé la situació que, ha dit, s'està investigant. Preguntada per si suspendran de militància en cas de ser necessari, ha deixat clar que el PP prendrà les mesures que calga.

Preguntada pel cas de l'EMT, Catalá ha deixat clar que el PP investigarà el tema fins que es depuren les responsabilitats corresponents, tarde el que es tarde. La responsable popular ha parlat de gestió caòtica de l'empresa pública.

Presidència del PP autonòmic

Preguntada pel pròxim congrés del PP valencià on es triarà president o presidenta, Catalá ha assegurat que l'actual dirigent, Isabel Bonig, es mereix repetir i no creu que hi haja cap problema perquè així siga. El seu possible oponent, que no ha mencionat en referència implícita Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant, ha dit que no té intenció de presentar-se, i això facilita la renovació de Bonig al capdavant del partit. Catalá també ha reiterat que la ciutat de València li deu un homenatge a Rita Barberá, que va ser l'artífex del canvi de la ciutat.

També et pot interessar