Català presidirà el PP de la ciutat de València per a "tornar l'alcaldia a tots els valencians"

L'agrupació municipal del PP celebra un congrés amb el qual aspira a normalitzar la situació del partit, que des de 2016 dirigeix una gestora.

La candidata a la presidència del PP de València, Maria José Català, aques divendres
La candidata a la presidència del PP de València, Maria José Català, aques divendres / @popularesVLC (Twitter)

El Partit Popular de la ciutat de València ha començat aquest divendres el XIII Congrés al Museu de les Ciències Príncep Felip, durant el qual està previst la proclamació de la portaveu municipal, María José Català, com a presidenta local. Català és l'única candidata a la presidència, per a la qual va presentar 600 avals i s'imposa al projecte de Jesús Crespo Bazán.

María José Català ha destacat en la intervenció inicial que vol guanyar el congrés per a "tornar l'alcaldia a tots els valencians". Segons ha dit, el veïnat de València necessita un govern "que els escolte i que no passe la piconadora ideològica per damunt dels seus somnis".

L'actual portaveu a l'Ajuntament de València és l'única candidata i no està exempta de tensions internes en la manera que vol crear el seu equip. Els coordinadors generals de districte els triarà la cúpula i no la militància del partit. Segons ha dit, "són nous temps i cal donar agilitat i ser més eficients".

Per la seua banda, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, afronta "amb il·lusió" que el XIII Congrés del PP de la ciutat de València que se celebra aquest divendres acabe amb la situació d'interinitat i ha indicat que "el triomf de María José Català i el seu equip serà el triomf d'Isabel Bonig i el seu equip i del PPCV". Creu que la dirigent municipal "podrà ajudar així Pablo Casado i el PP nacional perquè arribe a La Moncloa tan prompte com siga possible", ha indicat.

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, clausurarà el congrés en un acte en què també intervindran la presidenta del Partit Popular en la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, i la candidata a la presidència local, María José Catalá.

El Congrés aspira a normalitzar la situació de la formació a València, que fa quatre anys que està en mans d'una gestora que presideix la mateixa Català. Aquesta situació es deriva de la imputació de la majoria dels regidors i alts càrrecs del PP al 2016 en el marc de l'operació Taula, pel presumpte blanqueig de comissions durant l'etapa de l'exalcaldessa Rita Barberà.

"Guanyar" és l'eslògan triat per a la reunió dels populars, a la qual el comité organitzador convida a participar a afiliats i simpatitzants. "Celebrarem un Congrés absolutament obert i participatiu en el qual establirem les bases del projecte guanyador que portarà el PP de nou a l'alcaldia de València", ha destacat el president del comité organitzador i de les Noves Generacions del PP, Juan Carlos Caballero.

L'organització ha triat l'Auditori Santiago Grisolia del museu per a garantir la participació "segura" de les persones, guardant les mesures de protecció i distanciament social requerides.

Primer dels tres congressos del PP al juliol

El congrés del PP de València és el primer dels tres que la formació celebrarà al juliol per a consolidar l'estructura de poder a la Comunitat Valenciana. I en tots es presenta un únic candidat. El pròxim 18 de juliol, es preveu que el PP de la província d'Alacant avale el president de la Diputació, Carlos Mazón, com a líder del partit. I el dia 25 serà el torn del PP de la província de València, amb una situació anàloga a la de la ciutat: el partit també està governat per una gestora –en aquest cas per la falta d'entesa entre les parts– i també s'espera resoldre la situació proclamant com a president l'únic candidat; en aquest cas l'alcalde de Gavarda, Vicente Mompó.

També et pot interessar

stats