Catalá: "El Pla Reviure només ha aconseguit traure en lloguer 9 de les 57.000 vivendes buides a València"

La portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament recorda que més de 1.500 persones que esperen per a accedir a un lloguer.

Joan Ribó en la presentació del pla Reviure
Joan Ribó en la presentació del pla Reviure / EuropaPress

La portaveu del grup Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha assegurat aquest dimecres que el Pla Reviure és un "fracàs", ja que "només s'ha aconseguit traure en lloguer nou de les 57.000 vivendes buides de la ciutat de València", en una actuació que té com a objectiu que els veïns i les veïnes posen a disposició pisos buits per a llogar-los a través del consistori a preus assequibles.

Segons Catalá, "les dades recollides del Pla d'Habitatge de l'Ajuntament de València 2017-2021 mostren que alguns dels habitatges que s'han posat en lloguer no ixen a preus molt assequibles, ja que hi ha lloguers de fins a 718 euros i de 625 euros al mes", ha informat la regidora popular.

El Pla Reviure tenia com a contrapartida a aquest preu assequible dels arrendadors que l'Ajuntament es faria càrrec de la reforma de l'habitatge per un valor de fins a 20.000 euros.

Catalá ha exposat que "mentre que hi ha més de 1.550 persones inscrites en el registre de demandants de lloguer assequible de l'Ajuntament per a poder accedir a un lloguer, el rotund fracàs queda palés en els resultats dels diferents plans posats en marxa".

Així mateix, ha recordat que del Pla Estratègic de l'Habitatge 2018-2023, que ha d'executar Actuacions Urbanes de València (Aumsa), "dels 327 habitatges públics previstos només ha entregat les claus de cinc habitatges socials".

"El fracàs de les polítiques d'habitatge social de l'Ajuntament es demostra també en la incapacitat demostrada per a adjudicar la totalitat del pressupost del programa municipal de reforma i lloguer d'habitatges buits amb el Pla Reviure", ha ressaltat.

Des del PP han apuntat que la promoció de vivendes de protecció pública "s'ha estancat" a València per la falta d'incentius, ja que "només ha tingut dues peticions de llicències en el 2020". Per això, Catalá ha insistit que les construccions o rehabilitacions d'habitatge públic, tant les de caràcter social com les de protecció oficial, dins de les diferents unitats d'execució de sòl urbanitzable que hi ha a la ciutat, "haurien de ser una prioritat per a l'Ajuntament".

També et pot interessar

stats