Català no descarta pactar amb Vox si guanya les eleccions

La candidata del partit a l’alcaldia de València assenyala que els deu investigats del PP a l’Ajuntament de València "són persones valuoses”.

Maria José Catalá en 'À Punt Notícies matí'
Maria José Catalá en 'À Punt Notícies matí'

Representen una bona etapa en la ciutat, que va patir “una transformació evident i no es pot qüestionar”. Així s’ha referit la candidata al consistori de València, María José Català, als deu regidors del Partit Popular de l’ajuntament, investigats pels jutjats. En declaracions a À Punt Notícies matí, Catalá ha assegurat que “els deu investigats del PP a l’Ajuntament de València són persones valuoses” i ha assenyalat que "encara s'ha de resoldre si es continua comptant amb ells”.

En aquest sentit, Català ha reconegut que la corrupció ha fet “molt de mal” al seu partit, però ha remarcat que és una qüestió que “no és exclusiva del PP” i que “afecta a totes les formacions”. En referència a aquest assumpte, la candidata dels populars a l’alcaldia de València, ha posat en valor “el treball” que, segons ha dit, ha fet la seua formació per a renovar-se, i que ella mateixa és fruit d’eixa renovació.

Assenyala que encara no té decidides les llistes, que es troba en procés de diàleg i d’acostament a la ciutadania, i no descarta, en cas d’arribar a governar el consistori pactar amb forces com ara Vox. “Parle amb tots; no seria propi de mi dir que no vaig a seure amb qualsevol polític amb representació a la Comunitat Valenciana”, ha afirmat.

Català ha dit que no tindria problema a assumir acords com els que han permés formar govern a la Junta d'Andalusia. Tot i això, ha remarcat que primer haurà de saber quin és el candidat de Vox per a decidir si comptaria amb ell per a governar la ciutat, en cas que ho necessitara.

 

La figura del relator, un moviment “vergonyós” de Pedro Sánchez

Sobre la polèmica al voltant la figura d’un relator per a Catalunya, Maria José Catalá ha indicat que “és una traició clara del president, Pedro Sánchez, a la nació”. Per a la candidata popular, “no és pot cedir a la pressió dels partits independentistes”, afegint que “s’ha d’anar a casa”. “La meua via és el diàleg seriós sense xantatges; per a mi ha sigut un moviment vergonyós”, ha conclòs.

Districte únic en educació i bicis

La política popular ha defensat el districte únic en educació,  perquè “ a un pare o una mare no es pot limitar la tria d’un centre segons el carrer”. De la mateixa manera, Catalá ha fet referència a la llengua, declarant que “el valencià i el català són diferents”. I sobre la creació de nous carrils-bici a València, la candidata al consistori de la ciutat ha assegurat que si guanya les eleccions actuarà sobre alguns “punts negres”, com ara el carrer Colom, i donarà preferència en primer lloc al transport públic.

També et pot interessar

stats