Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO

Catalá denuncia que València va donar "contractes a dit" a les empreses de la família del capitost de la trama Assut

La síndica popular aireja a les Corts que les àrees municipals governades pel PSOE han atorgat contractes a les firmes del gendre de Cataluña per 308.000 euros

La síndica del PP, María José Catalá, durant la seua intervenció a les Corts en el ple d'aquest dijous / Flickr Corts

La síndica del PP en les Corts, María José Catalá, ha revelat aquest dijous que hi ha quasi "mig centenar de contractes amb les empreses dels familiars de l'extresorer del PSPV i principal capitost de la presumpta trama corrupta Assut", Pepe Cataluña, per part d'administracions governades pel PSOE.

Catalá ha fet aquesta afirmació en la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig. En la seua intervenció, la síndica popular ha afirmat que des de l'Ajuntament de València s'ha contractat 31 vegades, "majoritàriament a dit", tres empreses del gendre de Pepe Cataluña, a les quals s'han adjudicat 308.000 euros a través de les delegacions socialistes.

La portaveu popular ha destacat que eixos diners s’afigen als 128.000 adjudicats a les mateixes empreses des de Presidència de la Generalitat i des de conselleries socialistes, la qual cosa suposa "quasi mig milió d'euros adjudicats al gendre" de l’extresorer del PSPV.

"Tots ens preguntem si està comprant el silenci de Cataluña i el seu entorn", ha plantejat la síndica del PP, que, als corredors de les Corts, ha assenyalat que dels 31 contractes, només dos s'han fet amb procediment reglat, mentre que la resta han sigut tots adjudicats a dit.

Catalá ha afirmat que aquest assumpte no ha fet més que començar i ha destacat que el seu partit continuarà revisant la contractació en altres administracions, a més d'avançar que presentaran tota aquesta documentació al procés judicial del cas Assut, en el qual el PP ha demanat personar-se.

La síndica del PP creu que algú al PSPV de València haurà de donar explicacions per les contractacions a dit amb aquestes tres empreses, que són del gendre de Catalunya, un aspecte que ha qualificat de "curiós".

València Cas Assut