Catalá: "La criminalitat ha pujat més del 25% des del 2019 i València té un problema de seguretat"

La candidata del Partit Popular a l'alcaldia de València promet una baixada d'impostos de 66 milions, un pla de xoc de neteja, 500 policies més per a millorar la seguretat i més de 2.000 habitatges protegits

María José Catalá en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La candidata del Partit Popular a l'alcaldia de València, María José Catalá, afronta amb il·lusió les eleccions i veu en la gent "ganes de canvi, afecte i molta adhesió" a un projecte nou que pretén "posar València en el centre i el trellat en la gestió municipal". Demana el vot per al PP perquè creu que València ha de "recuperar el lideratge" i enfront de "la desgana evident de l'actual alcalde", amb una ciutat que perd oportunitats, "vull aportar il·lusió i deixar-me la pell en aquesta ciutat". A més, considera que el canvi de govern propiciarà també un canvi a la Comunitat Valenciana i a Espanya. "Pensem que açò és un plebiscit a Pedro Sánchez, i és la primera cita per a dir-li que s'ha acabat el govern d'Espanya".

Catalá està en campanya amb la intenció de buscar una majoria àmplia per a no dependre de ningú. En l'entrevista a Les notícies del matí ha avançat que el primer que farà si és alcaldessa és aprovar una baixada d'impostos de 66 milions d'euros, i plantejarà a tots els grups si secunden abaixar els impostos als ciutadans en un moment amb la inflació desbocada i pujades de la cistella de la compra i la hipoteca. La següent mesura és un pla de xoc de neteja perquè "la ciutat està bruta i la imatge de València ha de millorar". La tercera actuació té a veure amb la seguretat i preveu "500 policies més" per a tindre una ràtio de policia adequada a la població. "La criminalitat ha pujat en més de 25% des del 2019 i València té un problema de seguretat i requereix l'acció política, més policia al carrer i recuperar la policia de barri".

Faré el possible per esquivar la llei d'habitatge perquè no estic d'acord que es protegisca més l'ocupa que el propietari. Hi ha gent que li pega una puntada a la porta i entra en un pis d'un altre, i el dret de propietat privada està reconegut a Espanya

Catalá ha criticat la gestió de l'equip de govern de Joan Ribó, ja que ha deixat escapar iniciatives, com la Copa de l'Amèrica, que ha anat a Barcelona, està posant problemes a l'ampliació nord del port de València i tem que "l'ampliació del port de Barcelona tire avant i ens guanye en el lideratge del transport de mercaderies pel Mediterrani". També critica que no s'han aprovat els dos principals projectes urbanístics "per discrepàncies en el govern municipal i, per tant, no hem dotat amb habitatge protegit la gent jove que no pot emancipar-se en una ciutat on el preu del lloguer i de compra ha pujat més del 25%. "En 8 anys s'han entregat catorze habitatges protegits en tota la ciutat".

Enfront d'aquesta situació, la candidata del PP anuncia 1.032 habitatges protegits en les parcel·les municipals que hi ha pendent de desenvolupament i posar en marxa el PAI de Benimaclet i el PAI del Grau, que permetran tindre 800 habitatges protegits més, així com augmentar a set milions d'euros les ajudes al lloguer social. També ha reconegut que farà el possible per "esquivar" la llei d'habitatge perquè "no estic d'acord que es protegisca més l'ocupa que el propietari". "Hi ha gent que li pega una puntada a la porta i entra en un pis d'un altre, i el dret de propietat privada està reconegut a Espanya". Finalment, per a millorar la mobilitat, Catalá ha dit que treballarà per una EMT eficient que doble les línies, crearan quatre aparcaments dissuasius i dues línies més de metro. "Una política de mobilitat que no siga una eina ideològica, sinó que pose la seguretat en el centre i no on hi ha carrils bici que l'alcalde diu que no recomanaria al seu net", ha destacat.

També et pot interessar

stats