Catalá contesta a Puente que a València "no s'ha eliminat un metre del carril bici"

L'associació de veïns de Sant Isidre assegura que es manté el traçat ciclista en José Alabarta, el pas de vehicles i de l'EMT

Obres al carrer José Andreu Alabarta mantenint el doble sentit del carril bici en l'últim tram del carrer, mentre que la resta es manté com a ciclocarrer
Obres al carrer José Andreu Alabarta mantenint el doble sentit del carril bici en l'últim tram del carrer, mentre que la resta es manté com a ciclocarrer / Ajuntament de València

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha destacat "no s'ha eliminat un metre del carril bici" i ha precisat que el que s'està fent és analitzar, "a través d'una auditoria, les fallades de seguretat que puga tindre algun d'eixos traçats".

Catalá ha respost d'aquesta manera al ministre de Transports, Óscar Puente, que aquest dimarts va criticar que ajuntaments com el de València estan revertint actuacions de mobilitat sostenible com els carrils bici per qüestions ideològiques i va relacionar eixes decisions amb coalicions de govern entre PP i Vox com la d'aquesta ciutat.

El ministre i Catalá van intercanviar missatges en xarxes socials respecte al carril bici del carrer José Alabarta, en el barri de Sant Isidre, en els quals es van acusar de mentir sobre l'estat d'eixa infraestructura.

"Crec que el ministre disposava de mala informació. Ahir ja li vaig aclarir que el carril bici al qual feia referència no s'ha eliminat", ha assegurat la primera edil durant la visita que ha fet al taller dels artistes fallers Ceballos i Sanabria, situat a Sant Isidre.

Catalá ha destacat que un d'aquests artistes, José Luis Ceballos, és a més el president de l'associació de veïns d'eixe barri i ha assenyalat que "pot dir ell mateix" que "el carril bici no s'ha tocat".

En nom de l'Associació de Veïns de Sant Isidre, Ceballos ha assegurat que es manté el carril bici al carrer José Alabarta, el pas de vehicles privats i el d'autobusos de l'EMT. Ha precisat que es va canviar la ubicació dels contenidors per a millorar la mobilitat i la visibilitat.

La primera edila ha exposat que pot ajudar al ministre en "qualsevol qüestió en la qual precise un aclariment" i ha insistit que "s'informe una miqueta millor" quan parle d'aquesta ciutat.

També et pot interessar

stats