Catalá sobre el cas Assut: "Tots, i dic tots, hem de ser molt prudents i mesurar les nostres paraules"

La secretària general del PPCV lamenta que l'alcalde de València, Joan Ribó, no haja sigut "molt prudent"

Català abans de la celebració del ple de l'Ajuntament
Català abans de la celebració del ple de l'Ajuntament / Europa Press

La secretària general del Partit Popular a la Comunitat Valenciana (PPCV) i portaveu del grup popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha tornat a reclamar aquest dijous "sensatesa" i respecte a la presumpció d'innocència sobre el cas Assut, que afecta càrrecs populars i del PSPV: "Hem de ser molt prudents en política i tots, i quan dic tots és tots, hem de mesurar les nostres paraules en una situació com aquesta".

En aquest sentit, Catalá ha recordat que aquest dimecres ja va advertir que l'"arxivament definitiu" per part del Tribunal Suprem de la causa coneguda del fraccionament dels contractes, que va afectar gran part de l'equip de l'exalcaldesa Rita Barberá, és "l'evidència que tots hem de ser molt prudents".

Per això, ha assenyalat que "hui que les portades afecten més altres partits, com el socialista, continue pensant el mateix que ahir, que la presumpció d'innocència i la prudència ha de ser la línia a seguir".

No obstant això, ha lamentat que aquest dimecres va veure "no molt prudent" a l'alcalde de València, Joan Ribó, —que ahir va assenyalar que "València es va distingir per ser una capital de la corrupció al costat de Madrid"— i sobre aquest tema ha subratllat: "Espere i desitge que Compromís i el PSPV aborden aquest ple amb prudència perquè en cas contrari s'equivocaran".

Sobre aquest tema, preguntada per si considera que s'han de depurar persones de la vella guàrdia, ha insistit de nou que cal "intentar defensar la presumpció d'innocència". Així, ha assenyalat que "en aquest ajuntament continua treballant Rafa Rubio", exedil socialista i antic subdelegat del govern a València i ha recordat que ha sigut també coordinador d'Urbanisme del govern de Ribó i del PSPV, i que "per descomptat és una de les persones afectades per aquest procediment" en estar investigat.

Per això, ha assenyalat que el respecte que ha demanat per als seus companys també el demana per als companys d'altres grups. "Tots hauríem de ser molt prudents", ha postil·lat.

També et pot interessar

stats