Castelló suspén negociacions de pressupostos després de votar Compromís amb l'oposició

El portaveu del govern municipal insta els grups a "reflexionar" on vol anar l'Acord de Fadrell firmat per PSPV, Compromís i Podem-EUPV.

VÍDEO | Castelló suspén negociacions de pressupostos després de votar Compromís amb l\'oposició

L'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló ha suspés les negociacions dels pressupostos per a 2020 després que Compromís s'haja desmarcat dels seus socis de govern en donar suport a una moció de PP i Ciutadans en el ple d'aquest dijous. La iniciativa pretén convocar l'Assemblea General de Festes i que es puga votar la renovació de la Junta de Festes.

Ha sigut el portaveu de l'equip de govern, Rafa Simó (PSPV), qui ha anunciat la cancel·lació de les negociacions. Segons ha indicat, "ateses les circumstàncies derivades del ple", s'han suspés les reunions sobre pressupostos que mantenien en les últimes setmanes els tres signants de l'Acord de Fadrell (PSPV, Compromís i Podem-EUPV).

"Estem en un període de reflexió interna, és necessari que cada grup pense i reflexione, i no és moment de prendre decisions en calent, sinó ben repensades, definir possibles reestructuracions de govern i cap on vol anar l'Acord de Fadrell, i això entra en el projecte de pressupostos que volem, ja que volem que siga un document que responga a les intencions polítiques de l'Acord de Fadrell", ha afegit.

El portaveu del govern municipal ha apuntat també que qualsevol acord plenari té "conseqüències" i que "evidentment, el fet que voten coses diferents els tres integrants de l'Acord de Fadrell té unes repercussions". Segons ha explicat, els socialistes parlaren amb Compromís abans del ple d'aquest dijous "per si passava el que finalment va passar".

Simó ha destacat també que ara cal reunir la comissió de resolució de conflictes que es va acordar quan es va signar l'Acord de Fadrell "perquè hi ha una crisi dins del govern", i ha afegit que seria "deshonest" per la seua part "intentar amagar-lo".

Compromís demana agilitzar-ne l'aprovació

Des de l'altra banda del conflicte, Compromís per Castelló considera que totes les parts han de fer els esforços necessaris per a reprendre al més prompte possible les negociacions dels comptes municipals. La formació ha explicat, en un comunicat posterior a la compareixença de Rafa Simó, que els més de 180 milions d'euros que engloben els presssupostos són "fonamentals" per al funcionament dels serveis de la ciutat. Consideren, per això, que l'aprovació "ha d'agilitzar-se al màxim, independentment d'altres polèmiques".

Sobre la polèmica oberta pel suport a la moció presentada pel PP i Ciutadans, Compromís assegura que va votar "amb coherència i complint l'Acord del Fadrell".

També et pot interessar

stats