Cascos nega que ordenara a AENA contractar empreses de la trama Gürtel

"Mai he recomanat contractar ningú quan era ministre d'Espanya", ha declarat l’exresponsable de Foment.

L'exministre de Foment, Francisco Álvarez-Cascos, arriba a l'Audiència Nacional
L'exministre de Foment, Francisco Álvarez-Cascos, arriba a l'Audiència Nacional / Fernando Villar (Efe)

L'exvicepresident del govern, Francisco Álvarez-Cascos, ha negat aquest dilluns que, durant la seua etapa com a ministre de Foment, ordenara a AENA que contractara empreses de Francisco Correa, líder de la trama Gürtel.

El fundador i actual vicepresident de Fòrum Astúries ha testificat en l'Audiència Nacional en el juí a Francisco Correa, a l'excomptable de les seues empreses, José Luis Izquierdo, a l'exdirector de comunicació del gestor aeroportuari, Ángel López de la Mota, i a l'exsubordinat d'aquest últim, José María Gavari, per als quals la Fiscalia demana entre set i deu anys de presó.

Les fiscals anticorrupció mantenen que Correa va obtindre entre 2001 i 2002 un total de 22 contractes per a la participació d'AENA en esdeveniments, la majoria fires, com Fitur i Expo Oci, sense que es licitara un concurs públic. Álvarez-Cascos ha explicat que, com a ministre de Foment, només intervenia en el nomenament del president d'AENA perquè havia de passar pel Consell de Ministres. No obstant això, ha assegurat que aquest ens públic tenia autonomia per a designar la resta de càrrecs i adjudicar contractacions. "Mai he recomanat contractar ningú quan era ministre d'Espanya", ha afegit.

També et pot interessar

stats