Casado vol mantindre la coalició PP+Cs en les pròximes generals

La renúncia d'Alfonso Alonso ha obert les discrepàncies dins del partit.

El líder del PP, Pablo Casado
25 de febrer 2020 - 16:00

El líder del PP, Pablo Casado, s'ha manifestat a favor de mantindre la coalició del Partit Popular amb Ciutadans per a les pròximes eleccions generals, després de confirmar-se que concorreran junts en les eleccions autonòmiques gallegues i basques.

No obstant això, la renúncia a la presidència del Partit Popular basc d'Alfonso Alonso, després que Casado nomenara Iturgaiz perquè opte a les eleccions de la comunitat autònoma, ha obert discrepàncies entre la direcció nacional i la territorial.

Casado ha assegurat que, d'aquesta forma, es "torna a aglutinar l'espai del constitucionalisme" contraposant-se al model del "nacionalisme i l'esquerra radical".

Feijóo avisa Cs que no pot "utilitzar" el PP per a aconseguir escons

Per la seua banda, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha avisat a Ciutadans que no pot "utilitzar el vehicle" del Partit Popular per a aconseguir escons en el parlament gallec i després forçar la creació d'un grup propi. "Si l'objectiu és unir, no es pot unir i desunir al cap de cinc minuts perquè, si no, els gallecs no ens perdonarien una coalició", ha declarat Feijóo, en un moment en què està obert el termini per a negociar les llistes electorals fins a l'1 de març.

També et pot interessar

stats