Casado i Rivera traslladen a Sánchez que votaran en contra de la seua investidura

Per la seua banda, el candidat a la presidència els ha demanat que s’abstinguen en la votació.

Efe

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha rebut aquesta vesprada als líders del Partit Popular i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, amb qui ha acabat la seua primera ronda de contactes de cara a la investidura, abans que dimecres s'inicien les negociacions del PSOE amb els partits minoritaris.

Ambdós líders han comunicat a Sánchez que votaran en contra de la seua investidura, tot i que el líder socialista els ha demanat que s’abstinguen en la votació, ja que segons el candidat a la presidència, no hi ha una altra alternativa de govern. 

Pel que fa al líder del PP, Pablo Casado, ha considerat que és "lògic" un possible govern de cooperació del PSOE amb Unides Podems i ha demanat que es complete amb els partits regionalistes i no amb els independentistes.

"Si no ix en la primera volta, estic convençut que eixirà en la segona", ha manifestat i ha reclamat que aquesta investidura es desenvolupe "prompte" perquè s'inicie com més prompte millor l'acció legislativa i també la de control del govern que li correspon al PP com a líder de l'oposició. 

Rivera assegura que Sánchez “té l’obligació” de formar govern

Quant al líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha emplaçat a Sánchez a formar govern, "té l'obligació constitucional de fer-ho" i ha dit que el més lògic és que ho faça amb els seus "socis habituals, els populistes i nacionalistes", amb els quals, segons ell, ha pactat fins ara.

"Bàsicament, hem repetit la reunió de La Moncloa", ha resumit el líder de la formació taronja en una roda de premsa en el Congrés, on s'ha limitat a dir que la postura de la seua formació era "molt clara" i que la trobada que han mantingut s'emmarca dins "de la cordialitat i normalitat institucional".

També et pot interessar

stats