Casado i Rivera adverteixen al govern espanyol que "la unitat nacional no es negocia"

45.000 persones es manifesten a Madrid per a demanar eleccions i “una Espanya unida”.

Concentració a la plaça Colón de Madrid
Concentració a la plaça Colón de Madrid / Fernando Villar (Efe)

El manifest de la concentració convocada pel Partit Popular i Ciutadans, amb el suport de Vox, en la plaça de Colón de Madrid, ha advertit el govern de Pedro Sánchez que "la unitat nacional no es negocia" i que els espanyols "no estan disposats a tolerar més traïcions ni concessions". 

"Els esdeveniments dels últims dies suposen una humiliació de l'Estat sense precedents en la nostra vida democràtica", han llegit els periodistes Carlos Cuesta, María Claver i Albert Castillón davant de milers de persones que s'han mobilitzat amb el lema "Per una Espanya unida, eleccions ja!". 

El manifest subratllava que "cap govern està legitimat per a negociar amb la sobirania nacional", i ha acusat Sánchez que "les cessions intolerables" del seu executiu representen "la renúncia del govern a complir amb l’obligació de guardar i fer guardar la Constitució". 

El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat, quan ha arribat a la concentració, que "el temps de Sánchez ja s'ha acabat". "En cent dies tenim tres eleccions en què podem passar de les places a les urnes", ha dit. 

Pocs minuts abans de l'inici, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que a partir de la mobilització "hi ha un abans i un després en la legislatura de Sánchez", i ha destacat que "milers d'espanyols estan dient no al separatisme i sí a Espanya". "Prou que els separatistes ens marquen el camí i que el conjunt dels espanyols estem al servei dels que volen liquidar Espanya", ha afegit. 

Per la seua part, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha defensat la necessitat de "sufocar el colp d'Estat" a Catalunya "fins a les últimes conseqüències" amb la detenció dels "responsables i conspiradors". Abascal, en declaracions als mitjans, també ha advocat per la suspensió de l'autonomia de Catalunya.

També et pot interessar

stats