Casado renova les llistes del PP i presenta les candidatures al Congrés

El líder dels populars puntualitza que "no queda despenjat ningú".

Casado renova les llistes del PP i presenta les candidatures al Congrés
Casado renova les llistes del PP i presenta les candidatures al Congrés

El president del PP, Pablo Casado, ha presentat aquest dissabte les candidatures al Congrés dels Diputats davant les eleccions generals del 28 d’abril amb la intenció de crear una “renovació tranquil·la”. Així ho ha explicat Casado en un acte celebrat en el Círculo de Bellas Artes de Madrid, on ha estat rodejat dels candidats.

 

El líder dels populars ha apostat pel canvi en els 'números u' al Congrés, ja que dels 52 candidats que van liderar les llistes en els comicis del 26 de juny de 2016, només en repeteixen onze, un 77 per cent de renovació en aquestes candidatures. Quasi la meitat dels caps de llista són dones, una cosa que no s'ha buscat, ha especificat Casado, és així perquè són les millors.

 

Tanmateix Casado ha puntualitzat que "no queda despenjat ningú" després de la designació dels caps de llista del seu partit perquè "hi ha molta més gent" que els números u i encara queden per completar les candidatures i també les del Senat.

 

Les formacions polítiques tenen entre el 20 i el 25 de març per a registrar les llistes en les juntes electorals. De moment, el PP farà públics els seus 'números u' i la setmana que ve presentarà les llistes completes.

 

Entre les incorporacions destaca la de l'exdiputada i exvocal de FAES Álvarez de Toledo, que serà 'número u' per Barcelona; la de l'eurodiputada Teresa Jiménez Becerril, que liderarà la de Sevilla; o la de Juan José Cortés, pare de Mari Luz assassinada en 2008, que encapçalarà la de Huelva.

 

Renovació a la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana també s’aprecia aquesta renovació. El PP canvia tots els seus números u. Així, seran Belén Hoyo (València), César Sánchez (Alacant) i Óscar Clavell (Castelló) els nous cap de cartell en substitució d'Elena Bastida, José Manuel García-Margallo i Miguel Ángel Barrachina.

 

Tres exministres de Rajoy continuen com a cap de cartell

 

Dels ministres de Mariano Rajoy, el PP ha confirmat que repeteixen com a caps de llista davant els comicis d'abril Ana Pastor (Pontevedra), Isabel García Tejerina (Valladolid) i Rafael Catalá (Conca).

 

 

També et pot interessar

stats