Casado deixa el seu escó en el Congrés i no ocuparà cap càrrec en el PP

Aznar i Rajoy li han agraït el seu treball al front del partit en moments “d’extrema dificultat”

Pablo Casado, en la seua intervenció en el Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla (FIBES)
Pablo Casado, en la seua intervenció al Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla (FIBES) / Joaquin Corchero / Europa Press

El president eixint del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest divendres que deixa l'escó en el Congrés dels Diputats i que renuncia a assumir qualsevol responsabilitat en el partit. Ho ha fet durant la seua intervenció en el congrés del PP, on ha agraït al seu successor, Alberto Núñez Feijóo, el seu oferiment per a continuar treballant en el partit, però que ha decidit declinar.

Casado ha reivindicat el seu llegat durant el XX Congrés Nacional del partit, que se celebra aquest divendres al Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla . Casado ha assegurat que ha construït una "alternativa fiable i creïble”, que ara deixa a Alberto Núñez Feijóo "a les portes de la Moncloa".

"Em reafirme que tot ha valgut la pena i qualsevol cicatriu és la petjada de l'esforç que comporta treballar per als espanyols", ha proclamat en la seua intervenció, en què ha defés la seua gestió interna al capdavant del PP, perquè en tot moment ha intentat "donar a cadascun el seu lloc" perquè "tots eren necessaris".

El líder popular ha afirmat que en política "és important retre comptes". "Vaig arribar en un congrés democràtic i em vaig en un congrés democràtic, en què pose el meu mandat a la vostra disposició", ha dit davant dels més de 3.000 compromissaris que assisteixen al conclave. “Sempre he dit la veritat, costara el que costara, m’enfrontara a qui m’enfrontara” perquè “no s'ha de tindre mai por de dir allò que es pensa” ha proclamat.

En el seu discurs, ha recordat que va prendre les regnes del PP al juliol de 2018, quan acaben de patir una moció de censura "dolorosa" que els va desallotjar del govern i el partit era tercera força política en les enquestes. També ha presumit dels candidats que ha proposat, "una generació nova de líders per a retornar l'esperança".

Casado ha anunciat que deixarà el seu escó en el Congrés dels Diputats i que abandonarà "qualsevol responsabilitat del partit".

Aznar: “Casado feu el pas quan havia de fer-ho”

L'expresident del govern José María Aznar, que ha comparegut en el Congrés per videoconferència pel seu positiu en coronavirus, ha apostat per "tirar avant deixant enrere els errors, però no les persones". També ha valorat i agraït el treball de Pablo Casado, que "feu el pas quan havia de fer-ho", es feu càrrec de la responsabilitat "quan no era fàcil" i ha hagut de fer front al govern "més radical".

Rajoy: “No fem disputes sobre allò en què sempre hem estat d'acord”

“Qui te clares les prioritats, i li convé tindre-les si governa, no dona bandades, ni cau en el nyap permanent” ha afirmat Mariano Rajoy en un dur discurs ple de referències a l’actual govern, liderat per Pedro Sánchez.

Rajoy ha recordat que Casado va presidir el partit en un moment “d'extrema dificultat” i ha volgut valorar i agrair "de manera especial" la seua entrega i entusiasme a l'hora de defendre les sigles del PP. A més, ha oferit a Feijóo el suport del partit en la seua futura etapa com a líder popular “per a reprendre el projecte que el govern actual va interrompre fa quatre anys”.

També et pot interessar

stats