Casado reivindica el PP com a "dic de contenció de l'independentisme"

L'acte per a presentar als candidats populars a la Comunitat Valenciana ha estat marcat pel llegat de Rita Barberá.

VÍDEO | Casado reivindica el PP com a \"dic de contenció de l\'independentisme\"

El PP ha presentat aquest dissabte les candidatures municipals i autonòmiques a la Comunitat Valenciana en un acte on el partit s'ha reivindicat com a "dic de conteció de l'independentisme català", segons ha expressat el president Pablo Casado. L'acte també ha estat marcat per la reinvidicació de la figura de l'exalcaldessa de València Rita Barberá i la polèmica pel comunicat emès per la seua família.

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que la Comunitat Valenciana no és "l'apèndix de cap Països Catalans fantasmagòrics" i, al seu judici, la regió és "el dic de contenció" de l'independentisme català. "Sou la terra veïna orgullosa de la vostra identitat, de la vostra llengua i de les vostres tradicions i cultura", ha dit.

L'acte, que s'ha celebrat aquest matí a l'Oceanogràfic de València, ha servit per a presentar als candidats del seu partit a les tres capitals de província: María José Català per a València, Luis Barcala per a Alacant i Begoña Carrasco per a Castelló. Casado ha assegurat que la Comunitat Valenciana "necessita més que mai" els populars perquè en quasi quatre anys de "govern de populistes, nacionalistes i regionalistes, tot ha empitjorat".

El president del PP ha reivindicat aquest dissabte el llegat de l'exalcaldessa de València Rita Barberá, i els expresidents valencians Alberto Fabra, Francisco Camps i Eduardo Zaplana, per al qual ha demanat "humanitat en el seu tracte penitenciari".

Català: "Només volia reconèixer l'herència de Rita Barberá" 

La candidata del PP a la ciutat de València, María José Català, ha assegurat que respecta i comprén la decisió de la família de l'exalcaldessa Rita Barberá d'emetre un comunicat en què en critica l'ús electoralista, però ha assegurat que la seua intenció era reconéixer "la bona herència" que va deixar l'alcaldessa. 

Català ha fet les declaracions en arribar a l'Oceanogràfic, on se celebra aquest dissabte l'acte de presentació de les candidatures del PP a la Comunitat Valenciana, presidit per Pablo Casado.

La família de Barberà va dir aquest divendres que considera ‘‘miserable’’ l'ús de la figura de l'exalcaldessa i, al respecte, Català ha insistit que, amb els seus elogis, volia reconéixer-li ‘‘el treball sobre el qual s'ha construït el projecte del PP’’.

Durant l'acte de presentació de la candidatura, María José Català ha assegurat que es presenta perquè "el catalanisme traga les seues mans de la ciutat". Català ha afegit que la seua candidatura és "en defensa de l'arrelament i les tradicions" i no "de les Reines Magues" i perquè "la senyera torne a entrar en la catedral". 

Bonig: "Que tremole el tripartit"

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, s'ha mostrat convençuda que la formació "guanyarà, arrasarà i governarà" a la Comunitat Valenciana, i ha advertit "que tremole el tripartit".

Bonig, en l'acte on es presentava com a candidata a la Generalitat, s'ha compromés a una rebaixa d'impostos si arriba al Palau, garantir la llibertat educativa en l'elecció de centre o la llengua, així com la lliure competència i l'economia de mercat. "Propose una Comunitat oberta, que mire a Europa com sempre ha mirat, que no siga provinciana", ha dit.

També et pot interessar

stats