Casado presenta els candidats valencians per a les eleccions municipals i autonòmiques

Teodoro García Egea va confirmar María José Català com a cap de llista del PP a les eleccions municipals de València.

Isabel Bonig i Pablo Casado en un acte, en imatge d'arxiu. Europa Press
Isabel Bonig i Pablo Casado en un acte, en imatge d'arxiu. Europa Press

El president del Partit Popular, Pablo Casado, presenta a València els candidats de la Comunitat Valenciana per a les eleccions municipals i autonòmiques, que es faran al mes de maig.

El president del Partit Popular, Pablo Casado, visita València aquest dissabte per a presidir la presentació de la candidatura a l’ajuntament de la ciutat, de María José Català. D’aquesta manera, Casado tancarà aquesta setmana la gira per Espanya per a presentar les candidatures del partit a les eleccions del 26 de maig. 

Segons va confirmar el secretari general del partit nacional, Teodoro García Egea, l'actual portaveu adjunta del PP a les Corts és l'aposta del PP per a encapçalar la llista a les eleccions municipals de València

A poc a poc, el PP ha anat desvelant els candidats als comicis municipals. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, va avançar que la candidata a l'alcaldia de Castelló de la Plana serà Begoña Carrasco, actual portaveu municipal. Quant al consistori d’Alacant, va ser el mateix alcalde, Luis Barcala, qui va confirmar que seria el candidat del PP a l’Ajuntament. 

Gènova opta per un perfil jove

La direcció nacional del PP ha donat finalment llum verda a la candidatura de Català en una estratègia que opta per un perfil de partit jove, tot i que últimament s'havia especulat amb la possibilitat de designar una persona independent per a guanyar l'alcaldia de València, actualment en mans de Joan Ribó (Compromís), que governa en coalició, juntament amb el PSPV i València en Comú. 

Amb la designació, el PPCV vol començar de nou després d'haver viscut un mandat complicat a l'Ajuntament de València, marcat per la imputació de 9 dels 10 regidors del grup municipal en el cas Taula, cosa que ha deixat el partit local en una situació dèbil.

Convenció nacional de “rearmament ideològic”

El mateix Casado es va comprometre públicament a tindre tots els candidats del PP designats abans de la convenció nacional de "rearmament ideològic", que el partit farà a Madrid entre els dies 18 i 20 de gener, i que serà el tret d'eixida de la precampanya electoral.

La irrupció de Vox en les eleccions andaluses, amb 12 diputats en el parlament regional, ha incorporat un nou factor que la direcció nacional del PP vol tindre en compte, sobretot en places com ara Madrid i la Comunitat Valenciana, on el partit de Santigo Abascal pot llevar-los vots.

Candidats a Madrid

Aquest divendres Casado ha designat candidata a la Comunitat de Madrid Isabel Díaz Ayuso, actual portaveu del PP a Madrid, i ha triat José Luis Martínez-Almeida, portaveu popular en el consistori de la capital, per a l'Ajuntament de Madrid.

També et pot interessar