Casado: "El PP no pot abstindre's davant un govern del PSOE amb comunistes de Podem i independentistes"

El líder del PP ja ha avançat que en cap cas donarà suport a una investidura del socialista.

Foto de portada: Pedro Sánchez i Pablo Casado, a l'inici de la reunió que mantenen aquest dilluns al Congrés dels Diputats

El líder del PP, Pablo Casado, ha criticat aquest dilluns que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, només està esperant "un certificat" d'ERC des de la presó per a rubricar l'acord que lliurement ha triat amb Unides Podem. "El PP no pot ser el partit que blanquege aquest pacte”, afirma Casado.

Després de la reunió que ha mantingut amb Sánchez durant 40 minuts en el Congrés per a parlar sobre la possible investidura del candidat socialista, ha assegurat que el PP "no pot abstindre's davant un govern socialista amb els comunistes de Podem i independentistes, que seria letal per a Espanya".

Segons Casado, Sánchez és l'hereu de la tradició d'un PSOE que ha governat amb el suport d'ERC, que va signar tres tripartits, que creu que és bo mantindre pactes i interlocució amb els independentistes. "És Sánchez el que ha triat i segueix en el "no és no" contra el PP. Està en un carrer sense eixida", ha assenyalat.

Casado: "El PSOE acabarà devorat pels independentistes"

El PP ha recordat "això ve de darrere" i que han denunciat ja quatre intents de Sánchez per a pactar amb Podem i els independentistes i "al final el PSOE acabarà devorat pels independentistes", afirma Casado. D'altra banda, ha acusat Sánchez d'utilitzar els presidents autonòmics d'attrezzo en aquesta trama per a negociar amb Torra.

Després de la reunió amb el líder popular Sánchez han mantingut una trobada amb la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, la qual l'ha oferit el suport de la formació taronja per a un govern moderat. El president preveu parlar el dimarts amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, i amb el president català, Quim Torra.

També et pot interessar

stats