Casado insta Ciutadans perquè presente una moció de censura per a fer fora Torra de govern català

Villegas ho descarta perquè "els números no ixen" i diu que la formació taronja continuarà en l'oposició.

El president del PP, aquest dimecres, al Congrés dels Diputats
El president del PP, aquest dimecres, al Congrés dels Diputats / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest dimecres a Ciutadans que presente una moció de censura per a desallotjar Quim Torra de la Generalitat de Catalunya després que l'independentisme haja perdut la majoria al Parlament català per la ruptura entre ERC i JxCat. Es tracta d'un episodi que ha sigut qualificat com a "espectacle" roí pel portaveu de PDeCAT en el Congrés dels Diputats, Carles Campuzano. 

Casado ha llançat la proposta durant la sessió de control al govern espanyol en el Congrés dels Diputats. El líder del PP creu que es dona "una oportunitat històrica" que no es pot deixar passar per a presentar la moció de censura, i ha assegurat a la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que el PP donaria suport a eixa moció. A més, ha retat el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, a donar-li també suport en una estratègia per a comprovar si el cap de l'executiu central està a favor dels "constitucionalistes" o amb els "golpistes". 

La proposta de Casado ja ha sigut descartada pel secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas. Ha assegurat que "els números no ixen" per a traure endavant una moció de censura, perquè es necessiten 68 diputats per a arribar a la majoria absoluta en el Parlament català. Per tant, la formació continuarà en l'oposició a la cambra. 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, també s'ha desmarcat de la proposta i ha confirmat que Catalunya en Comú no donarà suport a una hipotètica moció de censura presentada per Ciutadans. 

Pedro Sánchez, per la seua banda, ha reiterat que la solució al conflicte català passa pel diàleg, i ha assegurat que l'executiu que presideix està "disposat" a parlar. Tot i això, ha demanat "reflexió" al president català, Quim Torra, i l’ha instat a trencar "la política de blocs" i parlar amb la part de Catalunya que "no ha sigut escoltada" per a posar fi a la polarització. 

El portaveu del PDeCAT en el Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, s'ha enfrontat amb Sánchez i li ha exigit "coratge" per a fer front a la situació que es viu a l'autonomia catalana. També li ha reclamat que "algú" haurà d'assumir responsabilitats per les "brutals" càrregues policials que hi van haver durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

També et pot interessar

stats