Casado exigeix a Sánchez "dir tota la veritat" sobre la reforma de les pensions

El líder del PP, a més, ha exigit al govern no apujar les cotitzacions socials i "que en la mesura que siga possible, es baixen"

El president nacional del Partit Popular, Pablo Casado
El president nacional del Partit Popular, Pablo Casado / EuropaPress

El líder del PP, Pablo Casado, ha defensat aquest dimarts la necessitat de fer reformes ja perquè Espanya no tinga problemes en el futur i ha tirat en cara al cap de l'executiu, Pedro Sánchez, que no diga "tota la veritat" sobre la reforma de les pensions. A més, ha exigit al govern no apujar les cotitzacions socials, cosa que, a juí seu, "no és el més encertat".

Així s'ha pronunciat Casado en la inauguració del curs d'estiu que organitza la delegació espanyola del Grup del PPE a San Lorenzo de El Escorial (Madrid) davant les informacions que apunten al fet que el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, es planteja fer cotitzar més als sous més alts.

Casado, que ha desgranat els principals punts del seu pla econòmic, ha afirmat que el PP defensa en l'apartat de fiscalitat que "no s'apugen les cotitzacions socials i que, en la mesura que siga possible, es baixen".

"Això ho dic per l'anunci que ha fet el govern que vol llevar el límit de les cotitzacions socials i vol apujar-les. No considerem que siga el més encertat, amb cinc milions d'aturats, que s'encarisca la creació d'ocupació i la contractació d'altres treballadors", ha manifestat.

Casado també ha criticat que dins de l'executiu es parle de derogar la reforma laboral que va aprovar el govern de Mariano Rajoy quan "és fonamental fer-la més competitiva" i que haja dut a terme una reforma educativa que "permeta passar de curs amb suspensos" quan en altres països "s'incrementa la competitivitat educativa".

"L'avís que estem donant és que cal fer reformes i començar a pensar en l'estabilitat pressupostària", ha proclamat Casado, per a afegir que el govern ha rebutjat les ofertes de pacte que ha plantejat el seu partit i per això ara han de dir que "hi ha una altra manera de fer les coses".

També et pot interessar

stats