Casado diu que el PP aplicaria el 155 a Catalunya sense esperar cap suport

En una entrevista publicada a 'El Mundo', el líder del PP assegura que la situació a Catalunya és pitjor hui que fa un any.

Segons Casado, la política catalana està batasunitzada. Efe
Segons Casado, la política catalana està batasunitzada. Efe

El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat que, si el seu partit torna a governar Espanya, aplicarà l'article 155 a Catalunya, sense esperar el suport del PSOE ni de Ciutadans, amb una administració nomenada des de Madrid i "amb la durada que faça falta".

El líder del PP assegura això en una entrevista al diari El Mundo en la seua edició de hui diumenge, on assegura que la situació política a Catalunya és "pitjor" que fa un any perquè diu que ara el govern central no està disposat a "frenar els secessionistes".

Segons Casado, la política catalana està batasunitzada i, per a posar-li fre, recorda que existeix una Llei de partits per la qual "es pot demanar la il·legalització de la CUP a instàncies del govern, la Fiscalia o petició del Senat". Segons la Llei de partits, es pot il·legalitzar un partit en cas que “atempte contra el règim democràtic de llibertats, justifique el racisme i la xenofòbia o done suport política la violència i les activitats de les bandes terroristes".

Preguntat sobre si el seu partit "va guardar en un calaix" l'informe de l'Alta Inspecció sobre la manipulació dels llibres de text a Catalunya, Casado assegura que "censura" el comportament del PP i aquest text existia "i no va tindre la continuïtat que devia".

També al·ludeix el president del PP al suposat tracte de favor que podrien estar rebent els presos catalans i comenta que sospita que podria tractar-se del "pagament d'un govern ostatge dels secessionistes", on els que "fan xantatge o amenacen" l'Estat també "posen les seues normes".

Casado qüestiona, a més, l'eficàcia del Tractat de Schengen i recorda que està basat en la confiança mútua entre estats, una premissa que, diu, si es demostra que no funciona, aconsellaria "replantejar el mecanisme de l'euroorde", i fins i tot "replantejar-se" el mateix tractat.

També assegura que Manuel Valls, candidat a l'alcaldia de Barcelona, no ha sol·licitat al PP que se sume al seu projecte, però diu que personalment "veu amb bons ulls" la seua candidatura.

A més, Casado es pregunta si el cas Gürtel "es va maquinar o es va presentar com una trama organitzada de jutges i policies per a tombar el govern del PP" i assegura que no té "cap dubte" que no hi ha vincle entre aquest cas i l'eixida del govern de l'expresident Mariano Rajoy.

A la pregunta sobre l'exhumació de les restes mortal del dictador, respon que "parlar de Franco en 2018 és picar l'ham de l'esquerra", i aprofita per a recordar que no li agrada la Llei de Memòria Històrica.

També et pot interessar

stats