Casado destitueix Álvarez de Toledo com a portaveu al Congrés i gira cap a la moderació

La fins ara número u al parlament titla de "desgraciades" les raons de la destitució i diu que és "perjudicial" per al PP.

Cayetana Álvarez de Toledo i Pablo Casado, durant una sessió plenària del Congrés
Cayetana Álvarez de Toledo i Pablo Casado, durant una sessió plenària del Congrés / Europa Press

El president del Partit Popular, Pablo Casado, substituirà Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu parlamentària per Cuca Gamarra, que és l'actual vicesecretària de Política Sectorial del partit. Segons una nota que ha remés el partit aquest dilluns, Casado realitza aquest canvi com a part d'una remodelació de la cúpula directiva en què aposta per figures de tarannà més moderat. Així, situarà l'expresidenta del Congrés Ana Pastor com a vicesecretària de Política Social, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, com a portaveu nacional del Partit Popular.

El president del PP ha convocat el dijous 20 d'agost una junta directiva telemàtica en què comunicarà oficialment els canvis, que han revolucionat les dinàmiques del partit. En el comunicat, Casado agraeix Álvarez de Toledo la labor realitzada durant les últimes dues legislatures al capdavant del Grup Parlamentari Popular al Congrés i li desitja que seguisca contribuint al projecte que suposa el PP, "tan important per al futur d'Espanya".

Álvarez de Toledo, per la seua banda, ha lamentat la decisió i ha titlat de "desgraciades" les raons argumentades per Casado per a destituir-la. Qüestionada dins i fora del partit, ha assegurat lamentar "profundament" una decisió "perjudicial" per al grup popular, el PP i la causa que defensa aquesta formació, ha dit en declaracions a la premsa davant el Congrés.

El desencadenant de la destitució, ha explicat la fins ara portaveu, ha sigut una entrevista concedida aquest cap de setmana a El País que, segons Casado, constituïa "un atac a la seua autoritat" en diversos fronts, a més de considerar que la llibertat de la portaveu parlamentària és "incompatible amb la seua autoritat".

Però en la llarga conversa que els dos han tingut aquest dilluns, més de dues hores, també han eixit les altres raons de fons i que, en definitiva, són la culminació de l'expressió que és "un vers solt" en el partit. Una cosa sobre la qual Álvarez de Toledo s'ha preguntat "de què". La diputada deixarà el càrrec al capdavant del grup parlamentari, però diu que encara no ha decidit si abandonarà també l'escó en el Congrés o, fins i tot, el partit. Ha afegit, però, que no vol veure aquesta destitució en termes de "victòria o derrota".

També et pot interessar

stats