Casado demana que la violència de gènere isca del debat partidista

Vox ha condicionat el suport al nou govern andalús del popular Juanma Moreno a l’eliminació de les mesures contra la violència masclista.

El president del Partit Popular, Pablo Casado
El president del Partit Popular, Pablo Casado / Raquel Manzanares (Efe)

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha manifestat aquest dimarts la necessitat de traure la violència de gènere del debat partidista, “no polititzar” l'assumpte i unir forces per a combatre aquesta “plaga social”.

Casado respon així, de manera velada, a una de les condicions que la formació d'ultradreta Vox ha traslladat al PP i Ciutadans a canvi del suport a la investidura de Juanma Moreno al capdavant del nou govern conservador d'Andalusia: que el nou executiu elimine les mesures vigents contra la violència masclista. Un requisist en el que han tornat a insistir aquest dijouos tant el president de Vox, Santiago Abascal, com el el secretari general, Javier Ortega Smith.

El president del PP, que visita Ceuta per a donar suport a la candidatura de Juan Vivas, ha iniciat la intervenció amb un minut de silenci en memòria de la primera víctima de la violència masclista d'enguany, una dona de 26 anys que ha sigut assassinada a Cantàbria.

Pablo Casado també ha alertat les formacions polítiques a l'esquerra de l'arc parlamentari que no acceptarà “lliçons” de partits que “sopen amb terroristes la nit de Nadal” o “negocien amb independentistes”.

Per la seua banda, el líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, ha negat que es pretenga reformar una llei “per imposició de ningú”, en referència a l'exigència de Vox i ha advertit que a Andalusia “només hi ha una negociació, la del PP i Cs”.

També et pot interessar

stats