Casado demana que comparega la ministra de Justícia pel "desemparament" de Llarena

El Partit Popular registrarà una moció en la comissió de Justícia del Senat per a la defensa del jutge.

Pablo Casado, aquesta setmana a Mallorca
Pablo Casado, aquesta setmana a Mallorca / David Arquimbau (Efe)

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat la compareixença de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per a explicar el "desemparament" en què considera que ha deixat al jutge Pablo Llarena davant de la justícia belga. En un missatge publicat en el seu perfil de Twitter, ha exigit al Govern d'Espanya que es persone a Bèlgica per a defendre la immunitat de la jurisdicció espanyola, davant de la denúncia presentada per l'expresident català, Carles Puigdemont. 

 

Així mateix, el portaveu del Grup Parlamentari Popular, Ignacio Cosidó, ha anunciat que el Partit Popular registrarà en el Senat, el pròxim dilluns, una moció en la comissió de Justícia, en la qual exigirà la defensa "sense reserves" del jutge Llarena, així com de la sobirania espanyola. 

Cosidó ha afegit que Llarena "sempre ha defensat la Constitució i l'estat espanyol, a pesar de les dures crítiques dels secessionistes" i ha adoptat "una posició implacable contra l'independentisme per a frenar l'amenaça més gran a l'estabilitat d'Espanya en les últimes dècades". 

La reacció del Partit Popular es produeix després que, aquest dissabte, la majoria d'associacions de jutges i fiscals també han demanat al Govern que defenga el jutge del Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats